Schorten voor iedereen

Filter op prijs

Filter op

Het schort is weer helemaal je-van-het en terug in de mode. Het schort viel lange tijd onder de noemer werkkleding. De hoefsmid droeg een leren exemplaar, de huisvrouwen een schort van een bloemetjesstof. Het schort kent daarmee een lange geschiedenis.

Eeuwen terug was het schort wel degelijk een modeaccessoire. Vrouwen droegen deze over hun rokken en ze waren van kant of zijde gemaakt voor de hogere klasse en van een stevige stof voor de arbeidersklasse. Enorm veel arbeiders droegen een schort bij de uitvoering van hun werk. Van in werkplaatsen tot in winkels en van in schuren tot op het land. Varianten op het schort, zoals de stofjas en de sloof, doen in de jaren vijftig hun intrede. Niet alleen voor mannen, ook voor vrouwen die vaak de hele dag een schort droegen. Om daar een beetje cachet aan te geven waren er schorten met ruches en in een stijlvolle print.

Alhoewel je zou vermoeden dat het schort is afgedaan, draagt een kok nog altijd een schort en staat het tegenwoordig vooral hip en vintage voor wie deze schorten dragen in verschillende winkels en werkplaatsen. We zijn weer fan van het schort geworden. Het wordt vooral geassocieerd met ambacht en kwaliteit.

Niet alleen de kok in het restaurant heeft het schort nooit aan de wilgen gehangen, ook in huiselijke kring zijn er veel liefhebbers van het dragen van een schort in de keuken. Naast dat het functioneel is en het je dagelijkse kloffie beschermt tegen spatten en vlekken, staat het ook nog eens tof en het is direct duidelijk wie in de keuken de scepter zwaait.

Schort bedrukken

Een effen schort is vooral functioneel, een schort bedrukken maakt het koken, bakken en braden in de keuken nou net even leuker. Of daar nu de functie op wordt uitgeschreven -denk aan souschef– of de kok een bijzondere rol krijgt toebedeeld -denk aan keukenprins– het schort krijgt daarmee een leuke persoonlijke uitstraling.

BBQ schort

Mannen dragen overigens minder snel een schort in de keuken, maar zodra de BBQ het terras op wordt gerold is het raak. Deze firestarter, de naam die op een BBQ schort kan worden gedrukt, laat zich de komende uren niet meer uit dat schort verwijderen. De man is op z’n plek als de worstjes, steaks, spareribs en de zalm voor zijn neus liggen te garen. Groentespiesjes, pofaardappelen en vegetarische worsten mogen tegenwoordig ook. Dat doet niets af aan de rol van het BBQ schort.

Leren schort

Het leren schort gaat nog een stap verder dan die van stof. Het leren schort wordt vooral geassocieerd met stevige mannenberoepen zoals de eerdergenoemde smid, maar ook bijvoorbeeld de schoenmaker droeg een leren schort. Tegenwoordig zien we veel leren schorten die aan mannen cadeau gedaan worden vanwege de stoere uitstraling. Maar een vrouw kan zo’n leren schort ook prima hebben. Bovendien gaan deze schorten lang mee door hun sterke kwaliteit. Een leren schort is een duurzaam schort.

Leren BBQ schort

Om terug te komen op de buiten-BBQ, het moge duidelijk zijn dat een leren schort hier ook niet misstaat. Menig man zal hiervoor vallen en met plezier tijdens het buiten kokkerellen het leren schort dragen. Het leren BBQ schort is een musthave voor wie komende zomer tijdens lange zwoele avonden de hamburgers en groentespiesen klaar wil maken.

Schort met naam

Een passend cadeau voor een kookliefhebber, en wie is dat tegenwoordig niet, is een schort met daarop de naam afgebeeld. Dit schort met naam is misschien wel de grootste waardering voor de kookkunsten van de jarige, jubilaris of geslaagde zakenman of -vrouw. Een gepersonaliseerd schort is een musthave voor wie in een druk huishouden de kook-scepter zwaait. Daarmee is de positie vastgesteld, en met een knipoog vormgegeven.

Leren schort met naam

Voor wie het nog gerichter aan wil pakken, valt de keuze op een leren schort met naam. Wie regelmatig een leren schort draagt, zal merken dat het schort steeds soepeler wordt en in de tijd wat butsen en krassen te verwerken krijgt die het schort een mooie en doorleefde look geven. Op zich is dat al een manier om een leren schort gepersonaliseerd te noemen. Voeg daarbij de naam op het schort, en het is tot een persoonlijk kledingstuk verworden dat toebehoort aan de rechtmatige eigenaar; zoals op het leren schort te lezen is.

Wit schort

Een wit schort is van een aparte categorie. Hadden we het bij het leren schort nog over de busten en krassen en bij de andere exemplaren over vetvlekken en spatten, het is op een aantal werkplekken juist de kunst om het witte schort onaangetast te houden. Het liefst witter dan wit. Daaruit spreekt een zeker ontzag voor degene die het schort draagt, de chef. Degene die de kneepjes van het vak allang kent en louter zijn of haar kennis doorgeeft aan de souschef en de andere personeelsleden. Wit is hier status. Probeer dat thuis maar eens; een schort wit houden!

Schort kopen bij Inductiebeschermer.nl

Ook zo’n functioneel en mooi schort dragen? Dan biedt Inductiebeschermer.nl een scala aan schorten met mogelijkheden om er een naam of titel op te laten zetten. Een schort kopen bij Inductiebeschermer.nl is kiezen voor de leukste exemplaren die tegelijkertijd je kleding beschermen tegen keukenvuil en kookresten. De schorten zijn er ook in de kindermaten. Leuk om cadeau te geven aan de jongste kok en kokkin. De schorten hebben een verstelbare gesp en zijn waterafstotend.