Spatscherm keuken

Onze Collectie

Kies uit de leukste prints!

Eigen Foto/Ontwerp

Stel je eigen Muur Beschermer samen

Stel jouw spatscherm samen hoe jij dit wilt!

Koken is ‘hot’. Recepten uitproberen, culinaire hoogstandjes creëren of gewoon een ambachtelijke stamppot maken. Niemand draait zijn hand er nog voor om sinds er op televisie vele kookprogramma’s zijn en online enorm veel kookapps te downloaden zijn. Volg het recept en iedereen kan het. We wanen ons allemaal een beetje Jamie Oliver of Jonnie Boer, Nigella Lawson of Gordon Ramsay.

Koken is hot

Dat betekent dat de keuken een steeds belangrijkere plaats in ons leven is gaan innemen en behoorlijk intensief wordt gebruikt. Dat brengt weer met zich mee dat we een stevige keuken wensen waar we goed mee uit de voeten moeten kunnen als we koken als meer dan een dagelijkse bezigheid beschouwen. Voor veel mensen is het echt een hobby aan het worden.

Wat voor iedere hobby geldt, geldt ook voor koken als hobby: we willen de juiste spullen tot onze beschikking hebben en een ruimte waarin je comfortabel en zonder zorgen aan de slag kunt. Dat wil onder andere zeggen dat je functionele en mooie pannen wilt, een stevig fornuis en een omgeving waarin je niet op een spettertje meer of minder hoeft te kijken. Want dat leidt maar af.

Spatscherm keuken glas

Hoe je dat doet? Door je keuken te voorzien van de juiste kwaliteitsspullen. Eén van die extra aspecten die koken tot een feestje maakt is een spatscherm. Zo’n spatscherm in de keuken, achter het fornuis, biedt de gelegenheid onbezorgd en vrij te koken zonder angst voor spetters op je muur. De muur? Zeker. Steeds vaker kiezen mensen voor een keuken met een werkblad met daarachter een strak gestucte muur voorzien van een gewenste kleur verf. Veelal kun je die muur prima afnemen met een doekje mochten er spetters verschijnen maar eerlijk is eerlijk, dat leidt niet altijd tot het gewenste resultaat. Ondanks de beloften van de verfleverancier. Vetspetters en spetters van sauzen laten zich lastig verwijderen. Met een spatscherm als achterwand word je als kok ontzorgd. Een aluminiumplaat is makkelijk af te nemen, maar de platen zijn er ook van glas. Een spatscherm keuken glas biedt evenveel gemak. Met een doekje haal je de vlekken en spetters er zo vanaf. Dat kookt we zo relaxt.

Plexiglas spatscherm

Plexiglas is een transparant kunststof materiaal dat de muur nog laat zien, maar vetvlekken geen kans geeft. Een plexiglas spatscherm is een uitkomst voor wie nogal eens gepassioneerd aan het koken is en zijn eigen kunsten niet kent. Een enthousiaste spat uit de pan en het is raak. Zonde van de muur en ook helemaal niet nodig. Een plexiglas scherm is een subtiele en functionele bescherming voor de achterwand van het fornuis of de kookplaat.

Spatscherm fornuis

In alle gevallen is een spatscherm fornuis een musthave voor wie geen tegels of een ander beschermend materiaal achter het fornuis heeft zitten. Zo’n spatscherm is echter niet louter een functioneel item in de keuken, maar ook nog eens een hele mooie! Met een kunststof spatscherm bij het fornuis maak je er een geweldig stijlvol geheel van. Zwart fornuis met een matzwart spatscherm erachter of juist een spatscherm met een print erop? Er zijn legio mogelijkheden. Van een bloemenprint tot een afbeelding van Vermeers melkmeisje of Rembrandts Nachtwacht en van een aan keukengerei gerelateerd spatscherm met bestek erop afgebeeld tot aan een spatscherm met daarop een rake tekst.

Spatscherm kookplaat

Een spatscherm kookplaat, zoals een inductiekookplaat biedt meteen een heel strak uiterlijk, want een inductiekookplaat is immers ook al mooi in het werkblad geïntegreerd. Plaats je daar een strak spatscherm achter dan blijf je in stijl. Naast eerdergenoemde afbeeldingen op de spatschermen is het ook mogelijk een eigen afbeelding te kiezen. Van een vakantiefoto tot de foto van je eigen huisdier. Of juist een muurbeschermer met een eigen tekst erop. Dat maakt de keuken en het koken nog persoonlijker en enorm stijlvol.

Spatscherm plexiglas

In alle gevallen is het spatscherm zonder boren of tegelzetten te plaatsen. Een spatscherm plexiglas bijvoorbeeld plak je middels zelfklevende pads op de muur die daarmee niet langer wordt blootgesteld aan kookspetters. Daarmee blijft je keuken er fris en helder uitzien. Laat je inspireren door de leukste afbeeldingen of prints of kies voor een transparant plexiglas spatscherm. De keuken wordt er alleen maar praktischer en vooral vrolijker van!

Spatscherm kopen bij Inductiebeschermer.nl

Kies jij ook voor zo’n geweldig mooi spatscherm dat jouw keuken behoedt voor viezigheid op de muur? Dan kun je daarvoor bij Inductiebeschermer terecht. Een spatscherm kopen bij Inductiebeschermer.nl kan online. De achterwand van je fornuis of kookplaat is daarmee optimaal beschermd door middel van een drie millimeter dik aluminium scherm met een zwarte kunststof kern. Stevig, sterk en slijtvast. Een fullcolour print maakt het spatscherm passend bij de stijl van en de sfeer in jouw keuken en je hoeft je op geen enkele manier tijdens het enthousiaste koken nog in te houden.

Het spatscherm is te koop in alle maten. Van de standaard zestig centimeter bij veertig centimeter tot een eigen gekozen maat. Daarmee creëer je een geweldige plek om te koken. Stel je eens voor dat je die prachtige kleuren van Vermeer voor je ziet tijdens het koken van een heerlijke maaltijd. Het okergeel en het diepe blauw inspireren je tot de mooiste maaltijden. Of wat te denken van een quote als ‘De liefde in de pan, is de glimlach aan tafel’ van wijlen topkok Joop Braakhekke. ‘Wijnen, wijnen, wijnen’ van Martien Meiland kan natuurlijk ook. Of: ‘koken is niet moeilijk, zolang je het maar aan de juiste mensen overlaat’. Was getekend…, en durf dan je naam er maar eens bij te plaatsen.

Spatscherm keuken op maat

Meer inspiratie nodig voor een tekst? Kies je favoriete recept en schrijf deze kort en bondig uit. Ook dat kan op een muurbeschermer worden afgedrukt. Of kies een foto van jouw favoriete ingrediënt voor op het scherm. Een doorgesneden rodekool ziet eruit als een kunstwerk en een ei kan zo mooi minimalistisch worden afgebeeld dat het spatscherm een schilderij wordt. Ken je de enorme realistische schilderijen waarop een gebákken ei staat afgebeeld? Je steelt er de show mee als je zo’n afbeelding op de muur achter je kookplaat plakt. Denk ook eens aan je favoriete bloem, die heerlijke vakantiebestemming, of een wereldkaart, je favo fles wijn of je eigen zeilboot. En doe eens gek: laat het beeld zien van dat ene mislukte gerecht waar je al jaren mee geplaagd wordt. Hilarisch als je juist die foto erop laat afbeelden. Kortom; inspiratie genoeg. Laat je creativiteit erop los en kies voor een functioneel en mooi, meesterlijk, hilarisch of heerlijk spatscherm.