Schoonmaakdoeken

Filter op prijs

Shop nu met 10% korting op alle doeken en schoonmaaksets met de code: schoonvoorjaar 

Microvezeldoek voor je inductie kookplaat

Op zoek naar dé perfecte schoonmaak doek voor je inductiekookplaat, keramische kookplaat en keuken? De Allure microvezeldoek reinigt en absorbeert als de beste! Kies hieronder je aantal en voordeel!

Wat doet een microvezeldoek?

Vele kleine weerhaakjes in een microvezeldoek schrapen het vuil van het schoon te maken oppervlak. Door het hoge absorberende vermogen zuigen (en prikken) ze vet en vuil naar binnen en houden het stevig vast. Daardoor is het onmogelijk om het vuil met de hand eruit te spoelen.

Hoe maak je een microvezeldoek schoon?

Wij adviseren een temperatuur van 30 tot 60 graden aan, maar je kunt microvezeldoeken wassen tot 95 graden.

  1. Gebruik geen wasverzachter bij microvezel? Dit komt de textuur niet ten goede.
  2. Was felgekleurde microvezeldoeken enkele keren apart zodat zij geen kleur kunnen afgeven aan je andere was.
MicroFiber doeken kunnen best tegen een stootje, ook tegen de droger. De een doet ze er nooit in de ander juist wel en soms alleen op de koudstand. Feit is dat drogen op een rekje, en vooral binnen, zorgt dat ze iets stugger worden.

Hoe herken je een microvezeldoek?

De dikte van vezels wordt uitgedrukt in ‘denier’. De dikte van een microvezel varieert van 0,01 tot 0,7 denier (een zijdedraad heeft een denier van 8 en een mensenhaar een denier van 20!) en hoe lager de denier, hoe minder het materiaal schuurt.

Hoe krijg je een inductiekookplaat streeploos schoon?

U kunt het beste de kookplaat helemaal nat maken en vervolgens drogen met een microvezeldoekje. Met gebruik van HG producten kan je het streeploos en vetvrij krijgen.

Welke doek voor inductiekookplaat?

Gebruik een microvezeldoek of een speciale schraper. Maak geen gebruik van een schuurmiddel, schoonmaakmiddel met citroenzuur of soda. Verwijder etensresten niet met een mes, mes of schuurspons. Leg na het schoonmaken de Inductie Beschermer op de kookplaat voor extra bescherming tegen krassen.