HG & Blue Wonder

Filter op prijs

Reinig je keuken, kookplaat en andere ruimtes met de fijne schoonmaakmiddelen van HG & Blue Wonder.

Je vindt bij ons onder andere de antibacteriƫle keuken spray, fijne schuim handzeep en reinigingsdoekjes. Of ga voor een heel pakket van HG of Blue Wonder!

Hoe reinig je de inductie kookplaat?

Hygiƫnisch en fijn koken begint met een schone inductie kookplaat. Koken op inductie heeft diverse voordelen, zoals het makkelijk schoonmaken van een inductiekookplaat. Toch zijn er een paar speciale aandachtspunten bij het schoonmaken van een inductieplaat. Wat kan je doen om uw kookplaat glanzend te houden?

Een inductieplaat schoonmaken kan op verschillende manieren. Het is belangrijk dat er geen krassen op het glazen oppervlak ontstaan. Met de juiste voorbereiding bent u zo klaar. Op internet worden diverse tips gedeeld. HG heeft willekeurig een aantal tips geselecteerd voor het schoonmaken van een inductiekookplaat.

Tips inductie kookplaat schoonmaken

1. Maak je kookplaat schoon na gebruik

Laat de inductiekookplaat afkoelen. Verwijder etensresten en vlekken na gebruik met een vochtige doek. Zo is de kans op hardnekkige vervuiling minimaal. Gebruik voor het drogen een schone microvezeldoek. Leg erna de inductie kookplaatbeschermer erop! Zo voorkom je direct weer vet, vuil en stof op je glazen kookplaat.

2. Gebruik een speciale schraper

Gebruik een speciale zachte schraper om vuil te verwijderen. Gebruik niet te veel kracht en houd de schraper onder een hoek van 45 tot 60 graden. Neem de plaat af met water en droog deze met een schone microvezeldoek. Je kunt ook voorzichtig met deze 3-in-1 gadget schoonmaken, de staalborstel kan je op andere oppervlaktes weer gebruiken.

3. Gebruik speciale reinigingsmiddelen

Vermijd agressieve reinigingsmiddelen en wees altijd voorzichtig. Je kunt beter geen Cif, soda en citroen gebruiken. Dit zijn middelen die agressieve stoffen in zich hebben en nog meer vlekken kunnen geven. Ze kunnen zelfs krassen, verkleuringen en andere beschadigingen aan uw plaat veroorzaken. Gebruik enkel lauw water, een vochtige doek of een product dat speciaal ontwikkeld is voor het schoonmaken van een inductiekookplaat. Bijvoorbeeld onze BASIC schoonmaaksetĀ of de PLUS set met Kookplaat spray.

Wat betekent HG schoonmaakmiddel?

De naam HG komt van de Zweedse ondernemer HĆ„gan Gip. Begin zestiger jaren liet hij een aantal reinigingsmiddelen van zeer hoge kwaliteit ontwikkelen door de universiteit van Stockholm, bedoeld voor zwembaden. In 1969 begon Van Altena B.V. met de import van de HG producten in Nederland.

Hoe vaak moet je de keuken schoonmaken?

Grondig de keukenkastjes schoonmaken kan je in principe maandelijks doen. De binnenkant wordt vaak niet heel vies, omdat stof en vuil wordt tegengehouden door de deurtjes. Vandaar dat eens per maand volstaat. Wel is het zo fris om Ć©Ć©n keer per week een doekje over de deurtjes van de keukenkastjes te halen.

Wat is de beste volgorde bij schoonmaken?

Denk bij het schoonmaken aan het volgende:
  • Werk van hoog naar laag: eerst bovenop kasten, dan tafels en vensterbanken en als laatste de vloer. Zo valt stof en vuil niet op een plek die al schoon is.
  • Werk van schoon naar vies. Begin op de minst vuile plaatsen. Zo worden de spullen waarmee je schoonmaakt minder snel vies.

Hoe krijg je een inductiekookplaat streeploos schoon?

Na het schoonmaken de inductiekookplaat schoonwrijven met een in schoon water (dus zonder reinigingsmiddelen) uitgespoelde microvezeldoek met HG Extra Reiniging. Voor een streeploos resultaat, droogwrijven met een droge, schone microvezel doek.

Waar is Blue Wonder goed voor?

Gebruik Blue WonderĀ voor het ontkalken Ć©n reinigen van uw wastafel, toilet, douchedeur, spiegels, bad, kranen, separatieglas, tegels en nog veel meer. Reinigt de ondergrond grondig van kalk-, kalkzeep-, vet- en vuilresten. Lichte vervuiling; halve tot hele dop per halve emmer water (20-40 ml per 5 liter).

Is Blue Wonder ph neutraal?

Blue Wonder Vloerreiniger is een 100% hygiĆ«nische en krachtige vloerreiniger. Geschikt voor alle vloeren,Ā ph-neutraal, biologisch afbreekbaar, zonder chloor en dierproefvrij.