Achterwand keuken

Onze Collectie

Kies uit de leukste prints!

Eigen Foto/Ontwerp

Stel je eigen Muur Beschermer samen

Stel jouw achterwand samen hoe jij dit wilt!

De achterwand in de keuken is regelmatig de sluitpost bij de aanschaf van een nieuwe keuken of de verbouwing van de bestaande ruimte inclusief de keukeninrichting. Zonde, want er zijn enorm veel mogelijkheden om die achterwand boven het werkblad zowel functioneel als stijlvol aan te kleden. Wat zijn die mogelijkheden?

Zo’n achterwand kan voor een groot deel het uiterlijk van de keuken bepalen. Of je die nu een kleurtje geeft of niet. Voorheen werd een achterwand standaard betegeld, maar die tijd is voorbij. Er zijn zoveel meer mogelijkheden, dus laat je verrassen en kies voor een achterwand die bij de inrichting van je keuken past, die jouw smaak vertegenwoordigt en die de keuken het uiterlijk geeft waar je je goed bij voelt.

Glazen achterwand keuken

Na de keuze voor de inrichting van de keuken in vorm en kleur -met kastfronten en apparatuur- is de wand boven het werkblad aan de beurt. Iedereen weet dat die wand een stootje moet kunnen hebben.

Regelmatig wordt er gekozen voor een gestucte wand met gemakkelijk afneembare verf in een zelfgekozen kleur. Toch weten vetspetters uit de juspan en druppels van de rijke saus voor bij de pasta een weg naar die wand te vinden en zijn ze lastig weg te krijgen. De oplossing voor wie de wand wil behouden zoals deze is, is een glazen achterwand keuken.

In dit geval gaat het om een glazen achterwand van bijvoorbeeld veiligheidsglas. Het glas is hitte- en uv-bestendig in een zelfgekozen formaat passend bij het fornuis of kookplaat. Of de glazen achterwand wordt over de hele lengte achter het werkblad aangebracht. In een transparante uitvoering of in een kleur. Op deze manier behoudt de keuken zijn uiterlijk zoals het bedoeld is en is de wand gemakkelijk af te nemen.

RVS achterwand

Een andere optie is een roestvrijstalen (rvs) achterwand boven het werkblad of louter op de plek waar het fornuis of de kookplaat zich bevindt. Een rvs achterwand biedt op een mooie manier bescherming tegen kookvocht en spetters. Roestvrijstaal geeft een stijlvol en modern uiterlijk en is gemakkelijk af te nemen. In een glanzende of matte uitvoering past deze achterwand in vele keukens, van de modern keuken tot de in een eclectische of Scandinavische stijl ingerichte keuken. Een coating over de rvs achterwand kan ervoor zorgen dat vingerafdrukken niet zichtbaar zijn. Zo blijft de achterwand schoon met een blijvend strak uiterlijk.

Afwasbare verf achterwand keuken

We noemden het al eerder: regelmatig wordt gekozen voor een gestucte wand geschilderd in een gekozen kleur die de keuken die uitstraling geeft die je wenst. Kies in dat geval voor een muurverf die niet alleen afwasbaar is, maar van een zodanige kwaliteit is dat dat ook goed lukt. Daar zijn namelijk gradaties in. Veelal wordt deze soort verf aangeduid met de toevoeging: clean. De verf zelf wordt ofwel afwasbaar of schrobvast genoemd. De beste verven hebben een dichte structuur waarmee ze waterdicht zijn en dus ook een dienst bewijzen achter bijvoorbeeld de kraan en de spoelbak. Twee van deze verflagen zijn veelal voldoende.

Keukenachterwand glas met print

Een harde glasplaat op de keukenwand is een functionele manier om de achterwand te beschermen tegen spetters en vlekken. Zo’n glazen achterwand biedt een uitgelezen kans om een favoriete afbeelding in het glas te laten printen. Met zo’n keukenachterwand glas met print voeg je een persoonlijke touch aan de keuken toe. Je kunt kiezen voor een print gebaseerd op een stockfoto of een eigen foto, afbeelding of spreuk. De foto wordt bedekt met een extra deklaag en is daarmee bestand tegen hitte. Overigens is er zelfs een combinatie met ledverlichting mogelijk. Zo persoonlijk en stijlvol was een achterwand in de keuken nog nooit.

Keukenachterwand glas

Met al deze voorbeelden is duidelijk geworden dat een keukenachterwand glas meer te bieden heeft dan wat je in eerste instantie zou denken. Een glazen achterwand boven het werkblad kan de mogelijkheid bieden om de achterwand ofwel de gestucte en geschilderde muur zichtbaar te laten voor wie kiest voor een transparante uitvoering. Het is echter ook mogelijk om die achterwand een beeld mee te geven waardoor de keuken in één klap in een persoonlijke ruimte verandert. Met een afbeelding van bloemen, etenswaren of een landschap, maar vooral door een eigen vakantiefoto, portret of het lievelingsdier. Er is enorm veel mogelijk.

Keukenwand achterwand kunststof

Een kunststof achterwand in de keuken biedt in alle gevallen veel gebruiksgemak. Dat is te danken aan de sterke kunststof wand die gemakkelijk schoon te houden is. Hygiëne en duurzaamheid zijn de absolute pluspunten van deze keukenwand achterwand kunststof. Zo’n plaat kan gemakkelijk worden aangebracht door middel van schroeven of kitten en geeft de keuken een strak en helder uiterlijk. Achter het kookgedeelte wordt veelal een extra hittebestendige plaat geplaatst.

Achterwand kopen bij Inductiebeschermer.nl

Ook een spatscherm of muurbeschermer kan voor het spatten bij het kookgedeelte de oplossing zijn. In dit geval is een achterwand kopen bij Inductiebeschermer.nl een aanrader. Het beschermt niet alleen de muur tegen spetters en vuil, maar biedt ook de mogelijkheid om er een fullcolour print in te integreren. Een eigen foto of stockfoto krijgt op deze manier een prachtige plek in de keuken en is daarmee direct een eyecatcher. In verschillende maten verkrijgbaar en altijd drie millimeter dik. Gemaakt van aluminium met een zwarte kunststof kern. Een eigen foto of een eigen tekst in de vorm van een uitgeschreven levensmotto bijvoorbeeld maken de keuken er een stuk levendiger, leuker en persoonlijker op.