Voorjaarskriebels!

8-03-2024 | Algemeen

De lente hangt weer bijna in de lucht. In het voorjaar, wanneer de natuur ontwaakt en bloemen beginnen te bloeien, is het een perfect moment voor een frisse start in huis. Voor velen betekent dit het starten van de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak en het veranderen van spullen en decoratie in huis. De keuken, als een centrale plek in huis waar veel tijd wordt doorgebracht, verdient ook speciale aandacht tijdens deze styling & schoonmaak.

Geef je keuken een Lente Look!

Lente is een prachtig seizoen om je woning op te frissen en een nieuwe uitstraling te geven. Er zijn verschillende manieren om je huis te stylen voor de lente. Een populaire keuze is om lichte en frisse kleuren toe te voegen aan je interieur, zoals pastelkleuren en lichte tinten. Denk aan het vervangen van kussenslopen, gordijnen of vloerkleden in deze tinten. Daarnaast kan het toevoegen van bloemen en planten aan je interieur een vleugje natuur en frisheid brengen.

Naast kleuren en planten, kun je ook denken aan het veranderen van decoratieve en nuttige items in je woning. Denk aan het vervangen van je kookplaat afdekker. Breng de lente in je huis met een prachtige voorjaarsprint. Je kunt kiezen voor zachte tinten, schattige dieren, ingetogen natuurfoto’s en opvallende designs. Als je kiest voor een lente print.

Hoe begin jij de grote schoonmaak?

Begin met het leegmaken en schoonmaken van de keukenkastjes en laden. Gooi verlopen producten weg en organiseer de rest op een logische manier. Vergeet niet om de keukenapparatuur grondig te reinigen, zoals de inductiekookplaat, oven, magnetron en koelkast. Een diepe reiniging van de werkbladen, spoelbak en vloer zal de keuken laten stralen. Er zijn een aantal mooie schoonmaakmiddelen die je hierbij goed kunnen helpen. Overweeg ook om eventuele rommelige hoekjes aan te pakken en te investeren in opbergoplossingen om de ruimte georganiseerd te houden. Opgeruimd staat netjes, zeker in de keuken! Wij hebben hiervoor een aantal perfecte oplossingen voor je! Want wil jij je aanrecht netjes houden en al je pollepels goed kwijt? Zet ze in een mooie keukengereihouder. En in je lade kan je denken aan een pannendekselhouder.

Geef je kookplaat extra aandacht!

Het is naast alle keuken oppervlaktes belangrijk om dagelijks (bij dagelijks gebruik) je inductiekookplaat schoon te maken en te onderhouden. Niet alleen voor de hygiƫne, maar ook om er langer plezier van te houden. Gebruik hiervoor zachte reinigingsmiddelen en doeken. Zorg er ook voor dat er geen voedselresten of gemorste vloeistoffen op de kookplaat achterblijven, aangezien deze kunnen inbranden en moeilijk te verwijderen zijn. Als je tijdens het koken je inductie kookplaat wilt beschermen tegen spetters en vuil kan je ook kiezen voor de handige kookmatjes. Je vindt ze in een set van ronde kookmatjes die alleen op de kookzones liggen. Maar je kunt ook kiezen uit Kookmatten op maat. Deze liggen over de gehele inductie kookplaat en kan je even optillen om de plaat te bedienen. Zo hoef je niet bang te zijn voor ingebrande vlekken.

Met deze eenvoudige tips kun je je woning gemakkelijk schoonmaken en restylen voor de lente en een vrolijke en frisse sfeer creƫren waar je van kunt genieten.

Over de auteur: Dietrix

Dietrix is de eigenaresse en uitvindster van de originele Inductie Beschermer. Sinds 6 jaar runt zij dit bedrijf en weet inmiddels alles van inductie koken, kookplaten en producten voor je keuken!Ā Doordat ze ook veelĀ ervaring heeft ook in de ontwerp en design wereld – communicatieĀ specialist en grafisch designer van origine – weet ze altijd op creatieve manier weer nieuwe producten te maken en in de markt te zetten. Haar doel: elke keuken stylen en iedere kookplaat beschermen!

Lees hier alle blogs van Dietrix