Hoera! Inductie Beschermer bestaat 5 jaar!

23-05-2023 | Algemeen

Dat de beste ideeën gewoon in je eigen keuken kunnen ontstaan blijkt maar weer uit het feit dat de Inductie Beschermer deze maand alweer 5 jaar bestaat! Tijdens een housewarmingparty zette een van de gasten een glas op de gloednieuwe kookplaat. Helemaal niet handig natuurlijk! Maar wel logisch dat het gebeurt, want zo’n kookplaat lijkt een verlengstuk van je aanrecht en nodigt dus erg uit om iets bovenop te plaatsen. Zo werd het idee voor een Inductie Beschermer geboren. Want hoe zorg je er nou voor dat je die mooie en nieuwe kookplaat beschermt tegen krassen en vuil. 

Soepel en oprolbaar

Het idee kreeg heel snel vorm. Want al gauw werd besloten dat de Inductie Beschermer, die al vrij vlot die naam kreeg, moest bestaan uit een soepel materiaal dat tevens oprolbaar is. Zo kun je de Inductie Beschermer niet alleen makkelijk versturen, maar ook even opbergen als hij niet op de kookplaat ligt. Omdat het oog ook wat wil, was het ook belangrijk dat de Inductie Beschermer voorzien kon worden van een mooie print. Een paar samples later lag er een Inductie Beschermer op de kookplaat waar het allemaal mee begon en een half jaar later werd de eerste Inductie Beschermer verkocht op de website!

De Inductie Beschermer gaat de wereld over!

De afgelopen vijf jaar is Inductie Beschermer enorm gegroeid. Niet zo gek, want de Inductie Beschermer was de allereerste manier om je kookplaat te beschermen op zo’n stijlvolle wijze met een soepele en bedrukbare plaat. Dankzij dit gat in de markt, promotie op Instagram en Facebook liep het al snel storm. Een item in een woonprogramma op tv bracht nog meer bekendheid en inmiddels worden er in heel Europa kookplaten beschermd met de Inductie Beschermer!

Een uitgebreide collectie

Inmiddels bestaat Inductie Beschermer dus niet meer alleen uit Dietrix, het brein achter deze geniale ontdekking, maar is er een heus kantoor met medewerkers en een productieruimte. En waar het ooit begon met die paar samples, kun je als klant nu kiezen uit een collectie met meer dan 1000 verschillende prints voor jouw Inductie Beschermer. Of je maakt de jouwe helemaal uniek in de handige editor waar jij je eigen ontwerp kunt maken. Naast de Inductie Beschermer zijn er ook andere slimme keuken accessoires bij gekomen, zoals de Muurbeschermer en het gezellige Kletsplaatje. Kortom, genoeg om trots op te zijn.

Op naar de volgende vijf jaar!

Over de auteur: Dietrix

Dietrix is de eigenaresse en uitvindster van de originele Inductie Beschermer. Sinds 6 jaar runt zij dit bedrijf en weet inmiddels alles van inductie koken, kookplaten en producten voor je keuken! Doordat ze ook veel ervaring heeft ook in de ontwerp en design wereld – communicatie specialist en grafisch designer van origine – weet ze altijd op creatieve manier weer nieuwe producten te maken en in de markt te zetten. Haar doel: elke keuken stylen en iedere kookplaat beschermen!

Lees hier alle blogs van Dietrix