Geef fraaie keukenaccessoires de ruimte

13-07-2022 | Algemeen

De keuken is een ruimte waar in veel huishoudens de meeste spullen staan opgesteld. Blikjes, potjes, bakjes, bestek, pannen, keukendoeken, levensmiddelen. Al die spullen krijgen een plek. Een deel van die spullen gaat in de kasten, maar er zijn ook accessoires die gezien mogen worden.

Ken je het woord opruimwoede? Het verwijst regelrecht naar een manier van opruimen die er flink energiek aan toe gaat. Je bent een echte aanpakker als je op deze manier aan het opruimen slaat. De keukenkasten worden leeggehaald. Alle kapotte spullen gaan weg, nog goede spullen die je al langer dan een half jaar niet gebruikt hebt, krijgen een tweede kans en breng je naar bijvoorbeeld de kringloopwinkel. Twijfel je over iets? Zet het dan een maand op een plank in de schuur of de garage. Is het na een maand nog niet gebruikt, dan kan het ook weg. Wat er overblijft zet je in een schoon kastje en klaar is Kees. Mooi alles weer opgeruimd en achter deurtjes weggezet.

Mooie ovenwanten kunnen aan een haakje

Er is echter een groot aantal spullen dat te mooi is om in kastjes weg te stoppen. Denk bijvoorbeeld aan die fraaie ovenwanten en pannenlappen die wij aanbieden. TĆ© leuk om in een la of kastje op te ruimen, die hang je zichtbaar aan een haakje. En wat te denken van die porseleinen melk- en suikerset. Die mag gezien worden. Zet het op tafel of zichtbaar op een plank in de keuken. Dat ziet er echt heel mooi uit en is nog functioneel ook. Geef het de ruimte!

Plaats keukenaccessoires mooi bij elkaar

Nu blijkt het nogal een kunst om keukenaccessoires zo te rangschikken dat ze niet alleen zichtbaar zijn, maar dat het er ook nog fraai uitziet. Kies er in ieder geval voor om te groeperen. Zet niet overal iets kleins neer, dan wordt het rommelig en onrustig. Plaats spulletjes bij elkaar. Plantje en een paar kookboeken erbij en de plank met keukenspullen wordt een eyecatcher.

Met koffiecupshouder je eigen koffiecorner

In de buurt van het koffiezetapparaat plaats je bijvoorbeeld een aantal mooi kopjes en je zet onze koffiecupshouder ernaast. Hiermee creƫer je je eigen koffiecorner en daar kun je ieder moment van de dag van genieten. De koffiecupshouder is geen niemendalletje, maar een fraaie bamboehouder die het waard is om gezien te worden. Stop er je favo smaak cupjes in.

Laat die fraaie afbeeldingen op de theedoeken zien

En dan zijn er nog de prachtige theedoeken die je bij ons in de wacht kunt slepen. Met schitterende aquarelafbeeldingen erop, of een afbeelding met subtiel gebruik van felle kleuren zoals op de theedoek met het roodborstje. Leg ze mooi op een stapeltje op een plank of kies, als je er de ruimte voor hebt, voor een rekje waar je de theedoeken overheen hangt. Fraai om te zien en je pakt een schone theedoek er zo vanaf.

Kortom; geef mooie keukenaccessoires de ruimte. Geef ze een fraaie plek in de keuken, groepeer en schik. Zorg voor een eyecatcher en combineer met boeken en planten. Voeg een bijpassende en mooie inductiebeschermer of muurbeschermer hieraan toe. Op deze manier geef je je keuken een persoonlijke stijl.

Over de auteur: Dietrix

Dietrix is de eigenaresse en uitvindster van de originele Inductie Beschermer. Sinds 6 jaar runt zij dit bedrijf en weet inmiddels alles van inductie koken, kookplaten en producten voor je keuken!Ā Doordat ze ook veelĀ ervaring heeft ook in de ontwerp en design wereld – communicatieĀ specialist en grafisch designer van origine – weet ze altijd op creatieve manier weer nieuwe producten te maken en in de markt te zetten. Haar doel: elke keuken stylen en iedere kookplaat beschermen!

Lees hier alle blogs van Dietrix