Dit zijn de grootste ergernissen in de keuken

6-10-2021 | Algemeen

De keuken is voor veel mensen een van de fijnste plekjes in het huis. Niet voor niets wordt het ook wel eens het hart van de woning genoemd. Helemaal wanneer je een lekkere grote keukentafel hebt waaraan niet alleen lekker gegeten wordt maar ook gekletst en gespeeld. Toch lopen de irritaties in de keuken soms ook hoog op. En die frustraties hebben bijna altijd te maken met hygiĆ«ne en viezigheid. 

Een smerig fornuis

Vooral studenten kunnen er wat van. Aangekoekte etensresten, vet, en overgekookte soep; het fornuis en de muur erachter zijn soms een echt slagveld. Niet zo fris als jij er daarna graag je maaltijd op wilt klaarmaken. Want je hebt natuurlijk geen zin om dan eerst de hele keuken te poetsen. Dan kun je natuurlijk een ouderwets schoonmaakschema opstellen waar je iedereen als een drill sergeant aan houdt, maar of het daar nou echt gezelliger van wordt? Een goede oplossing voor dit probleem is de muurbeschermer. Ok, nou moet je die natuurlijk ook gewoon een beetje schoonhouden, maar als je er eentje kiest met een mooie print of foto doe je dit toch sneller, Ć©n je muur blijft in ieder geval vlekvrij!

Een overvolle prullenbak

Iedereen die met anderen samenwoont kent dat spelletje wel. Wie gaat de prullenbak legen? Je blijft allemaal net zo lang afval in de overvolle zak proppen tot er echt niks meer bij kan. En dan begin je weer helemaal overnieuw. Of nog zoā€™n irritatiepunt, de prullenbak is eindelijk geleegd maar er is geen nieuwe zak in gedaan. Het niet legen van de prullenbak is niet alleen heel vervelend, maar ook onhygiĆ«nisch. De zak gaat ook steeds erger stinken en trekt insecten en ongedierte aan. Staak het spelletje dus en leeg die prullenbak als hij vol zit. Extra tip, haal er ook eens een schoonmaakdoekje overheen. Want de prullenbak is een verzamelplek voor bacteriĆ«n. 

Vlekken in je kleding

Je wilt nog snel even je pasta verwarmen voor je naar een feestje vertrekt, of je staat met kerst in de keuken in je feest outfit en ineens zie je dat je een grote vlek op je jurk of overhemd hebt. Je probeert het er nog snel uit te vegen met water maar het wordt alleen maar erger. Ontzettend irritant natuurlijk. Maar ook een beetje je eigen schuld, want elke goede chef weet dat je tijdens het koken van culinaire hoogstandjes wel eens vies kunt worden. Onmisbaar in elke keuken is dan ook het schort. En als je nu zoā€™n ouderwets bloemetjesschort in gedachten hebt loop je flink achter, want tegenwoordig zijn schorten weer helemaal hip. Voor zowel man en vrouw zijn er hele leuke exemplaren beschikbaar. 

Onhygiƫnisch aanrecht

Een van de belangrijkste dingen in een keuken is, naast gezelligheid, hygiƫne. Want je wil natuurlijk geen voedselvergiftiging oplopen en bovendien kookt het gewoon niet fijn in een rommelige en vieze keuken. Een onopgeruimd en smerig aanrecht en vieze kookplaat staan bij veel mensen dan ook hoog op het irritatielijstje. Een handige manier om de keuken schoon te houden is om af te spreken dat iedereen direct na het eten, of dat nou een boterham of een uitgebreide maaltijd was, de keuken schoonmaakt. Zorg er bovendien voor dat er altijd voldoende schoonmaakmiddelen in huis zijn zodat dit geen excuus kan zijn om het niet te doen.

Over de auteur: Dietrix

Dietrix is de eigenaresse en uitvindster van de originele Inductie Beschermer. Sinds 6 jaar runt zij dit bedrijf en weet inmiddels alles van inductie koken, kookplaten en producten voor je keuken!Ā Doordat ze ook veelĀ ervaring heeft ook in de ontwerp en design wereld – communicatieĀ specialist en grafisch designer van origine – weet ze altijd op creatieve manier weer nieuwe producten te maken en in de markt te zetten. Haar doel: elke keuken stylen en iedere kookplaat beschermen!

Lees hier alle blogs van Dietrix