De inductie beschermer past perfect bij de keukentrends van 2022

22-12-2021 | Algemeen

De keuken wordt ook wel het hart van je huis genoemd. Tegenwoordig is de keuken in bijna elke woning open en betrokken bij de woonkamer, waardoor deze ruimte alleen nog maar belangrijker is geworden. Hoewel je een keuken zeker niet elk jaar gaat vervangen zijn er toch ieder jaar weer nieuwe trends te ontdekken voor de mensen die wel aan een nieuwe keuken toe zijn. Bij elke keukentrend voor 2022 vind je hier de passende inductie beschermer.

De luxe glamour keuken

Marmer was afgelopen jaar al in opkomst maar zien we in 2022 alleen nog maar meer terug. In een prachtig geaderd werkblad staat een strakke inductie kookplaat natuurlijk het allermooist. Maar die kookplaat wil je natuurlijk wel vlekkeloos en perfect houden in een luxe keuken en dat doe je met een bijpassende inductiebeschermer, bijvoorbeeld uit onze marmer collectie. Combineer gouden, messing of koperen details met graniet en laat die luxe look terugkomen in de inductiebeschermer uit de beton/steen/graniet collectie. Met zoā€™n chique keuken voel je je elke dag een keukenprins of prinses.

Landelijk meets modern

De landelijke keuken blijft bij veel mensen favoriet, al komt de moderne strakke keuken ook steeds vaker voor in veel interieurs. De landelijke keuken blijft echter ook niet achter qua ontwikkelingen, want waar men eerst voor veilig wit of gebroken wit koos, durven mensen steeds vaker met kleur te experimenteren om zo meer warmte toe te voegen aan hun favoriete ruimte van het huis. Dat landelijk en modern ook goed hand in hand gaan zien we terug in de keukentrends van 2022. Landelijke wordt namelijk moeiteloos gecombineerd met moderne elementen, zoals een strak aanrechtblad met een inductie kookplaat maar met vintage draaiknoppen, luxe moderne inbouwapparatuur en een betonlook muur of vloer. Met de inductiebeschermer kun je dan alle kanten op. Kies voor een mooie strakke of kunstzinnige print, of ga juist voor lekker landelijk met een inductiebeschermer uit de hout collectie of de kruiden en lepels collectie. Of wat dacht je van een leuke quote?

Strak en minimalistisch

Ook al is het soms een hele uitdaging, met name met een groot gezin; een rommelig aanrecht is absoluut niet trendy, en de vraag is of het dat ooit echt is geweest. De keukens die we in 2022 zien houden zich zeker aan het gezegde ā€˜less is moreā€™. En laten we eerlijk zijn. Het is ook wel heel heerlijk als je mag koken en eten in een opgeruimde en overzichtelijke keuken, waar enkel het meest noodzakelijke op het aanrecht staat. In een strakke en minimalistische keuken is de apparatuur zoveel mogelijk ingebouwd. Weg met die waterkoker! Het tosti ijzer een eigen plekje in de kast! Lade en kastgrepen zijn zo 2021 en natuurlijk heb je een strakke inductie kookplaat met bijbehorende minimalistische beschermer zoals de luxe exemplaren uit de leren collectie.

Let there be light

Was vorig jaar de zwarte keuken ineens de populaire nieuwkomer, in 2022 willen we juist licht. Dat zien we niet alleen terug in het lichtplan dat steeds belangrijk wordt om een sfeer neer te zetten in de keuken. Waarbij verlichting werkelijk overal geĆÆntegreerd kan worden, van lampjes in de keukenkastjes tot in de handgrepen. Maar ook in de kleuren waar men voor gaat kiezen. Beige en grijs zorgen voor een frisse en lichte uitstraling van de keuken, en zijn bovendien goed te combineren met allerlei materialen zoals hout, beton of metaal. Daar past uitstekend een mooie lichte, grijze of beige inductiebeschermer bij uit onze uitgebreide collectie.

Over de auteur: Dietrix

Dietrix is de eigenaresse en uitvindster van de originele Inductie Beschermer. Sinds 6 jaar runt zij dit bedrijf en weet inmiddels alles van inductie koken, kookplaten en producten voor je keuken!Ā Doordat ze ook veelĀ ervaring heeft ook in de ontwerp en design wereld – communicatieĀ specialist en grafisch designer van origine – weet ze altijd op creatieve manier weer nieuwe producten te maken en in de markt te zetten. Haar doel: elke keuken stylen en iedere kookplaat beschermen!

Lees hier alle blogs van Dietrix