Bescherm je inductiekookplaat met kookmatten

12-06-2023 | Algemeen

De Inductie Beschermer is perfect om je inductiekookplaat te beschermen op het moment dat je er geen gebruik van maakt. Je legt hem er op om te voorkomen dat men spullen op de kookplaat legt en voorkomt dat hij vies en stoffig wordt en kan beschadigen. Maar ook tijdens het koken is het belangrijk om je kookplaat te beschermen tegen krassen, vuil en vet. Daarom kun je bij Inductie Beschermer nu ook terecht voor handige kookmatten.

Onbezorgd en makkelijk koken

Of je nou een gloednieuwe keuken hebt of een wat oudere; je wilt alles toch zo lang mogelijk mooi houden. Maar hoe voorzichtig je ook bent, wanneer je je pannen op de kookplaat zet, is de kans toch groot dat je bij het neerzetten, optillen en vooral het verschuiven van pannen krassen maakt op die gladde glasplaat. Hartstikke zonde natuurlijk. Ɖn helemaal niet nodig! Want wanneer je handige hittebestendige kookmatten onder je pannen doet, voorkom je eenvoudig beschadigingen, terwijl je gewoon lekker kunt blijven koken. De kookmatten geleiden de warmte van je kookplaat namelijk zonder warmteverlies door naar je pan. Dan is dat snelle soepje gewoon lekker vlug klaar als je een druk programma hebt. De matjes zijn hittebestendig tot 240ĀŗC, dus je hoeft je niet in te houden, al raden wij aan de boosterfunctie links te laten liggen als je met kookmatten kookt. 

Ronde kookmatjes of kookmatten op maat

Je hebt bij ons de keuze tussen ronde kookmatjes of kookmatten op maat. De ronde kookmatjes komen in een set van vier, waarbij twee matjes een diameter hebben van 22 en twee van 24 centimeter. Daar kun je zowel de kleine als de grotere pannen makkelijk op kwijt. Bedek je liever je volledige kookplaat tijdens het koken, dan kun je ook kiezen voor een kookmat op maat. De rechthoekige kookmat is er in zes verschillende formaten, zodat er altijd wel eentje bij zit die goed past bij jouw inductiekookplaat. Je kunt de kookmatten zelfs helemaal op maat knippen zodat hij perfect past! Extra handig van de kookmatjes is dat je de pan gewoon met kookmatje en al op tafel kunt zetten als het eten klaar is, want hij doet het ook prima als onderzetter.

Makkelijker wordt het niet

Met een kookmat zorg je ervoor dat je zo lang mogelijk kunt genieten van een onbeschadigde inductiekookplaat. Dat is natuurlijk al hartstikke mooi. Maar deze slimme kookmatjes zijn ook nog eens heel praktisch ontworpen. Zo zorgen ze er, dankzij een 100% antislip garantie, uiteraard voor dat de pannen die jij op de plaat hebt staan geen kant op gaan, tenzij jij ze optilt. Ook niet als je er lekker enthousiast in staat te roeren. En laat je het water in de pan met aardappels weer eens overkoken, of heb je andere knoeierij, dan is dat een beetje vervelend. Maar je hoeft je in ieder geval geen zorgen te maken dat het inkookt op je kookplaat, want je kookmat beschermt deze! Heb je een rechthoekige kookmat dan maakt het ook niks uit als je die zware lepel eens op de kookplaat laat vallen tijdens het koken, want daar ligt een beschermende mat voor. 

Na het koken (en eten) gooi je de kookmatjes gewoon in de vaatwasser om ze schoon te maken. Is de vaatwasser nog niet vol en heb je ze weer nodig dan maak je ze ook eenvoudig schoon met warm water en afwasmiddel of met een doekje en een vetvrije spray. Gebruik je ze niet, dan hang je ze op aan het handige oogje. Dat ziet er nog gezellig uit ook. 

Over de auteur: Dietrix

Dietrix is de eigenaresse en uitvindster van de originele Inductie Beschermer. Sinds 6 jaar runt zij dit bedrijf en weet inmiddels alles van inductie koken, kookplaten en producten voor je keuken!Ā Doordat ze ook veelĀ ervaring heeft ook in de ontwerp en design wereld – communicatieĀ specialist en grafisch designer van origine – weet ze altijd op creatieve manier weer nieuwe producten te maken en in de markt te zetten. Haar doel: elke keuken stylen en iedere kookplaat beschermen!

Lees hier alle blogs van Dietrix