Accessoires maken de (droom)keuken

9-02-2022 | Algemeen

Je kunt nog zo’n prachtige, hagelnieuwe keuken hebben; als je hem volzet met allerlei troep ziet het er nog steeds niet uit. Als je dus echt een droomkeuken wilt hebben dan zit het ‘m met name in de details. Haal daarom alles eens van je aanrecht af en kijk kritisch wat er echt moet staan en wat bijdraagt aan de uitstraling van je keuken. Heb je een beetje inspiratie nodig? Lees dan snel verder.

Mixen of matchen?

Wat een goed ingerichte keuken zo’n mooie uitstraling geeft, is dat alles met elkaar in balans is. Ook al lijkt dat niet altijd zo, overal is goed over nagedacht en elk item is met zorg uitgekozen. Balans is daarbij wel het sleutelwoord, want als je teveel dezelfde soort dingen in je keuken doet, bijvoorbeeld alleen maar zwarte accessoires, of juist alles door elkaar waardoor er helemaal niets bij elkaar past ziet je keuken er al snel rommelig uit. Maar je kunt best bepaalde elementen terug laten komen. Kies je bijvoorbeeld voor een keuken met een natuurlijke look, dan maak je gebruik van natuurlijke elementen en materialen die je op verschillende manieren kunt inzetten, zoals een peper en zout stel van bamboe, en een spatelpotje van datzelfde materiaal. Probeer kleuren die niet goed met elkaar matchen zoveel mogelijk te voorkomen.

Kies een stijl en hou daaraan vast

Als je een hele ouderwetse keuken hebt, met zo’n heerlijke romantische en landelijke look, dan is het een beetje raar als je accessoires allemaal van roestvrijstaal zijn. Natuurlijk mag je gerust je koffiezetapparaat een plekje geven of een designer espressomachine, maar het mooiste is wel als deze apparaten dan dezelfde stijl aanhouden. Er zijn namelijk tegenwoordig allerlei appliances te koop die er wel uitzien alsof ze uit andere tijden komen, maar die stiekem hele moderne gadgets zijn. Voer de stijl van je keuken dus door in alles wat je neerzet of ophangt. Van je koffiezetapparaat tot je theedoek.

Maak het persoonlijk

Hartstikke mooi natuurlijk, zo’n keuken uit een showroom, maar zodra hij in jouw woning staat is het juist goed om de keuken eigen te maken, dat is wat je keuken uiteindelijk een ziel geeft. Dat je kunt zien dat er ook in gekookt en geleefd wordt. Een mooie manier om je keuken persoonlijk te maken is door je inductiekookplaat te beschermen met een gepersonaliseerde inductiebeschermer. Kies voor een geliefde kunstenaar of kunstwerk uit de oude meesters collectie, of kies voor een print naar keuze uit je eigen collectie.

Aan de muur

Accessoires vind je terug op je aanrecht, maar ook door accessoires aan je muur (of het plafond) te bevestigen kun je de sfeer van je keuken beïnvloeden. Denk aan een rek om je spatels en ander keukengerei aan op te hangen, de lampen, een mooi rek om je pannen aan op te hangen, planken om te bevestigen en allerlei accessoires op te plaatsen, een muurbeschermer achter je kookplaat en lijstjes aan de muren met daarin mooie prenten, kunst of leuke familiefoto’s.

Over de auteur: Dietrix

Dietrix is de eigenaresse en uitvindster van de originele Inductie Beschermer. Sinds 6 jaar runt zij dit bedrijf en weet inmiddels alles van inductie koken, kookplaten en producten voor je keuken! Doordat ze ook veel ervaring heeft ook in de ontwerp en design wereld – communicatie specialist en grafisch designer van origine – weet ze altijd op creatieve manier weer nieuwe producten te maken en in de markt te zetten. Haar doel: elke keuken stylen en iedere kookplaat beschermen!

Lees hier alle blogs van Dietrix