Zorg voor warmte in de winterse keuken

12-01-2023 | Algemeen

Hoe zorg je ervoor dat de keuken een fijne plek is om te zijn, vooral tijdens die lange kille wintermaanden? Door onder andere te kiezen voor mooie en duurzame accessoires die tevens heel functioneel zijn. Bijvoorbeeld met een gepersonaliseerde Inductie Beschermer en houten materialen. 

Warmte kent veel definities. Met een warme kamer wordt iets anders bedoeld dan met een warme omhelzing. En geven met een warme hand duidt ook weer op iets anders dan met een koude hand iets schenken. Bij de uitdrukking ‘een warme keuken’ krijg je vast een beeld. 

Een warme keuken betekent niet alleen maar dat het er lekker warm van temperatuur is, maar dat het er vooral gezellig en cosy is. Wie een woonkeuken heeft, of zelfs maar een kleine keuken waar een tafeltje en twee stoelen in passen, zal dat kunnen beamen. 

Keuken is vaak de spil van het huis

Er wordt in zo’n keuken niet alleen gegeten, maar ook huiswerk gemaakt. Misschien wordt er wel aan de keukentafel gewerkt. Er worden vrienden ontvangen, etentjes gegeven, vergaderingen gehouden en gediscussieerd, gevierd en getroost. In veel woningen is de keuken dan ook de spil van het huis en daar wordt qua inrichting veel aandacht aan besteed. 

Terecht, want de meeste gezinsleden brengen er veel tijd in door. Met name als het winter is, is de keuken een fijne plek om te zijn. Richt de keuken dan in met niet alleen functionele, maar vooral ook mooie accessoires zoals houten (lees: duurzame) producten zoals een een houten koffiecups houder. Zoiets geeft direct een fraaie uitstraling. 

Vergeet ook niet de theedoeken, die altijd in het zicht hangen. Laat ze niet tot niemendalletjes vervallen. Kies voor fraaie exemplaren met prachtige prints van bijvoorbeeld dieren of -helemaal de trend- botanische afbeeldingen

En als je de keuken echt een upgrade wilt geven, kies je niet alleen voor een inductiekookplaat. Je kiest er ook voor deze optimaal te beschermen met een Inductie Beschermer. Dat is zo interessant omdat er op een Inductie Beschermer een print naar wens kan worden afgedrukt. Dat kan een eigen foto zijn of een afbeelding van een skyline van een stad, een bloemenmotief, een mooie oneliner en ga zo maar door. Er is heel veel mogelijk. Wil je het eenvoudig houden, maar een Inductie Beschermer van hoge kwaliteit erop leggen dan kun je kiezen voor een leren Inductie Beschermer. Prachtig van materiaal en met een mooie uitstraling. 

Hiermee bescherm je de inductiekookplaat, vergroot je het werkblad en geef je de inrichting van de keuken een boost. De keuken wordt er qua inrichting rijker van. Gezelliger ook! Vooral in deze donkere maanden van het jaar. 

Over de auteur: Dietrix

Dietrix is de eigenaresse en uitvindster van de originele Inductie Beschermer. Sinds 6 jaar runt zij dit bedrijf en weet inmiddels alles van inductie koken, kookplaten en producten voor je keuken! Doordat ze ook veel ervaring heeft ook in de ontwerp en design wereld – communicatie specialist en grafisch designer van origine – weet ze altijd op creatieve manier weer nieuwe producten te maken en in de markt te zetten. Haar doel: elke keuken stylen en iedere kookplaat beschermen!

Lees hier alle blogs van Dietrix