Zo maak je een inductiekookplaat schoon

18-10-2022 | Algemeen

De inductiekookplaat is een aanwinst in een moderne keuken. De keuken krijgt er een strak uiterlijk mee en als je er een inductiebeschermer oplegt, vergroot je hiermee ook nog eens het werkoppervlak. Je kunt er dan immers van alles opzetten omdat een inductiekookplaat mooi vlak is. 

De werkelijke functie van een inductiebeschermer is uiteraard het beschermen van de plaat tegen krassen en butsen, vuil en vocht. Daarmee is de noodzaak van een inductiebeschermer wel aangetoond. Maar als de kookplaat toch vies is geworden of er niet meer zo appetijtelijk uitziet? 

Het oppervlak van een inductiekookplaat is glanzend en dat wil je graag zo houden. Daarmee is de plaat ook meteen kwetsbaar want etensresten en vlekken zie je meteen zitten. Ga in geen geval met een schuursponsje aan de slag. Dan krijg je krassen en dat wil je natuurlijk niet. Ga het vuil ook niet met een ander voorwerp wegschrapen. Ook dan zijn krassen onvermijdelijk. 

Een papje maken met vier eetlepels baking soda en water en daaroverheen een natte warme theedoek leggen en dit een half uurtje op de vlek of op de hele kookplaat laten liggen, blijkt goed te werken. Je wrijft met diezelfde theedoek na dertig minuten de kookplaat gemakkelijk schoon. 

Daarnaast is het ook handig om een kant en klaar product in huis te hebben zoals kookplaatreiniger van HG. Deze verwijdert in no time alle vlekken en resten die het koken hebben achtergelaten. Is de inductiekookplaat echt flink smerig, dan is er ook een sterkere variant van deze kookplaatreiniger verkrijgbaar. Zo wordt het schoonmaken van de kookplaat een fluitje van een cent. 

De schoonmaakmiddelen zijn overigens ook als set, inclusief een keukenreiniger, kunststof aanrechtbladreiniger en speciale zachte doek verkrijgbaar. Zo grijp je nooit mis en hoef je niet na te denken welk product je uit de supermarkt mee moet brengen. Kies voor kwaliteitsproducten en bestel ze eenvoudig online bij inductiebeschermer.nl. 

Gebruik in alle gevallen nooit agressieve schoonmaakmiddelen en doekjes die sterk schuren. Een inductiekookplaat is prima schoon te houden met de juiste producten en zachte doeken. Doe dat dagelijks en geef de inductiekookplaat een keer in de week een overall schoonmaakbeurt. Dan houd je de kookplaat mooi glanzend en schoon. 

Over de auteur: Dietrix

Dietrix is de eigenaresse en uitvindster van de originele Inductie Beschermer. Sinds 6 jaar runt zij dit bedrijf en weet inmiddels alles van inductie koken, kookplaten en producten voor je keuken!Ā Doordat ze ook veelĀ ervaring heeft ook in de ontwerp en design wereld – communicatieĀ specialist en grafisch designer van origine – weet ze altijd op creatieve manier weer nieuwe producten te maken en in de markt te zetten. Haar doel: elke keuken stylen en iedere kookplaat beschermen!

Lees hier alle blogs van Dietrix