Zo creëer je een gezellige herfstsfeer in je keuken

11-10-2022 | Algemeen

We zitten middenin de herfst, op dat mooiste moment waarop de blaadjes allerlei prachtige warme kleuren aannemen en de wereld verandert in een kleurenpalet, voor de bomen hun bladeren laten vallen. Een leuke manier om de inrichting van je woning een beetje fris te houden is door met de seizoenen te leven. Dat betekent dat je bij elke wisseling ook de sfeer in je huis aanpast. Dat klinkt misschien als een hoop gedoe, maar met slechts wat kleine details kun je al heel veel veranderen.

Het zijn de kleine dingen

Om een warme herfstsfeer te creëren hoef je echt niet je hele inboedel om te gooien of te vervangen. Sfeer maken zit hem in de kleine dingen. Met wat zorgvuldig gekozen accessoires kom je al een heel eind. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kaarsjes met warme aardetinten, een goed geplaatste pompoen en kalebas, een droogbloemen boeket met oranje, bruin en gele kleuren. Kies voor natuurlijke materialen zoals hout en touw, of maak een mini herfsttafereeltje op een dienblad met wat je maar aan schoonheid vindt in het bos. Ook een inductiebeschermer of muurbeschermer met daarop een herfstige afbeelding draagt bij aan een warme herfstsfeer in de keuken. Denk aan met dauwdruppels versierde spinnenwebben, warm gekleurde herfstbladeren, kalebassen, herfst dieren en natuurlijk paddenstoelen.  

Kies voor warme kleuren

De kleuren die je kiest in je woning hebben grote invloed op de sfeer in huis. Kleuren zijn bewust en onbewust heel erg verbonden met onze emoties en daarmee dus sfeerbepalend. De warme kleuren van de herfst lenen zich heel goed om te verwerken in je keuken en woning. Daarbij kun je er voor kiezen om de kwast ter hand te nemen en bijvoorbeeld een deel van de muur in een warme herfsttint te verven, maar je kunt het ook op andere manieren terug laten komen. Bijvoorbeeld in de kleur van de theedoeken en handdoeken, kussens op de keukenstoelen of bank. Warm gekleurde accessoires brengen een fijne herfstsfeer naar voren.

Het belang van geuren

Een sfeer beleven doen we met al onze zintuigen. Dus ook de neus speelt een rol. Een vrij grote mogen we wel zeggen, want geur kan onze herinneringen heel goed triggeren en heeft daarmee invloed op hoe we ons voelen en welke sfeer we ervaren. Als je een herfstsfeer wilt neerzetten is het daarom een goed moment om je geurkaarsen te vervangen. Kies voor een warme sfeer voor de wat meer klassieke geuren zoals vanille, appel, pumpkin, kaneel. Je kunt natuurlijk ook meteen je zintuig smaak erbij betrekken en een lekker appeltaart maken of een pompoensoepje. Bescherm je muur dan uiteraard wel met een op een herfst thema gebaseerde muurbeschermer

Over de auteur: Dietrix

Dietrix is de eigenaresse en uitvindster van de originele Inductie Beschermer. Sinds 6 jaar runt zij dit bedrijf en weet inmiddels alles van inductie koken, kookplaten en producten voor je keuken! Doordat ze ook veel ervaring heeft ook in de ontwerp en design wereld – communicatie specialist en grafisch designer van origine – weet ze altijd op creatieve manier weer nieuwe producten te maken en in de markt te zetten. Haar doel: elke keuken stylen en iedere kookplaat beschermen!

Lees hier alle blogs van Dietrix