Winterse spreuken en taferelen op de inductiebeschermer

2-02-2022 | Algemeen

Geen jaargetijde maakt een keuken zo gezellig als de winter. Buiten koud, binnen warm. Er wordt altijd wel iets gekookt of gebakken en het ruikt zo lekker. De inductiebeschermer moet er in dit jaargetijde dook aan geloven, die krijgt een winters karakter.

We zijn aanbeland in de winterse keuken, waar het warm is en het ruikt naar stoofpotjes, kaneel en warme wijn. De winterse keuken is er eentje van gezelligheid en geborgenheid. 

We denken bij winterse stoofpotten en soepen nog wel eens aan het petroleumstel waar de hele dag iets geurigs op stond te pruttelen. Die tijd is voorbij en het petroleumstel valt in de categorie nostalgie. We gaan verder in de tijd, maar slaan het gasfornuis over. We kiezen uit duurzaamheidsoverwegingen voor inductiekoken. Ook op een inductiekookplaat kan een pan uren staan, met daarin een gerecht dat langzaam moet garen en van allerlei smaken wordt voorzien. 

Terug naar die winter die eind november het stokje al lijkt overgenomen te hebben van de herfst, want de winter duurt gevoelsmatig vaak lang.  We zien andere kleuren. Minder fel, minder heftig, en vooral verstild. Midden in de winter, in een nieuw jaar, houden we ons vooral vast aan die eerdergenoemde warmte en geborgenheid.

Winterse teksten

Daar horen uitspraken bij als: Noorderwind bij volle maan, kondigt een strenge winter aan. De Franse schrijver Albert Camus (1913-1960) schreef ooit: Midden in de winter begreep ik eindelijk dat er in mij een onoverwinnelijke zomer huisde. De Duitse dichter en filosoof Friedrich Nietzsche (1844-1900) sprak de woorden: De winter, een rauwe gast, zit bij mij thuis, blauw zijn mijn handen van de handdruk zijner vriendschap. De Engelse schrijver Charles Dickens (1812-1870) schreef: Het was een van die maartse dagen waarop de zon al warm schijnt en de wind nog koud waait – als het zomer is in het licht en winter in de schaduw. Het zijn stuk voor stuk bijzondere winterse uitspraken en schrijfsels die tot op de dag van vandaag worden gebruikt, gelezen, gehoord en opnieuw geschreven. 

Zo’n quote of uitspraak, duiding of strofe past geweldig mooi in deze tijd van het jaar. Een perfecte plek om zo’n uitspraak op af te laten drukken is op de inductiebeschermer. Deze beschermt de inductiekookplaat tegen stof en vuil en verfraait tegelijkertijd het werkblad dat met deze inductiebeschermer ruimer wordt. Eigenlijk is het zelfs zonde om er iets op te zetten. Zo’n tekst kan behoorlijk tot de verbeelding spreken, een eyeopener zijn en mensen op een spoor zetten. Die wil je niet bedekken, maar juist laten zien.

Winterse foto

Heb je minder op met teksten, maar houd je wel van winterse taferelen en afbeeldingen, dan is dat natuurlijk ook een mooie mogelijkheid. Je laat een foto of een afbeelding afdrukken op een inductiebeschermer en hebt daar de hele winter plezier van. Denk aan een afbeelding van een schilderij met daarop een winters landschap van Hendrick Avercamp of zelfs een tafereel van mensen die schaatsen en sleetje rijden van Anton Pieck. Oer-Hollands, tikkeltje romantisch en vooral heerlijk om naar te kijken voor wie ervan houdt. 
Natuurlijk kan een foto van de Elfstedentocht ook, of de winterse cottage uit de film The Holiday. Een moderne eigen foto past natuurlijk ook goed. De kinderen met wollen mutsen op, de hond in de sneeuw, de leukste wintersportfoto, de tuin gehuld in een verstilde winterse vrieskou. Het is allemaal mogelijk. Zelfs de pan met erwtensoep of het bord boerenkool met worst kan op de inductiebeschermer worden afgebeeld.

Over de auteur: Dietrix

Dietrix is de eigenaresse en uitvindster van de originele Inductie Beschermer. Sinds 6 jaar runt zij dit bedrijf en weet inmiddels alles van inductie koken, kookplaten en producten voor je keuken! Doordat ze ook veel ervaring heeft ook in de ontwerp en design wereld – communicatie specialist en grafisch designer van origine – weet ze altijd op creatieve manier weer nieuwe producten te maken en in de markt te zetten. Haar doel: elke keuken stylen en iedere kookplaat beschermen!

Lees hier alle blogs van Dietrix