Welke herfstafbeelding komt er op de inductiebeschermer?

13-10-2021 | Algemeen

Een nieuw seizoen vraagt om veranderingen, ook in de keuken. Zomerse limonadekannen op het aanrecht maken plaats voor grote pannen soep op het fornuis en misschien creëer je met de kinderen wel een herfsttafel in de keuken. De zomerse afbeelding op de inductiebeschermer mag nu plaatsmaken voor een fraaie herfstprint. 

Het is ongelooflijk hoe hard de seizoenen gaan. Zo bereid je je voor op warme zomerse dagen en zo komen de plaids weer frisgewassen uit de kast omdat het ’s avonds kil en vochtig wordt. Dan kruip je weer op de bank, terwijl we nog maar een paar weken eerder een zwoele avond in de tuin doorbrachten. 

Zo’n nieuw seizoen bewerkstelligt niet alleen veranderingen in de temperatuur en de natuur, maar ook in ons huis. We krijgen weer zin om het interieur aan te pakken. Het mag allemaal weer wat knusser en warmer en in de keuken wordt weer wat vaker gekookt. We krijgen meer zin in warme soepen in plaats van koude salades en de BBQ wordt opgeborgen in de schuur. 

De geur van versgebakken brood in de keuken

Dit is de periode dat we onze keukeninrichting onder de loep nemen. Wat staat er allemaal aan zomerse spulletjes op het aanrecht en kan dat niet opgeruimd? Misschien kan de grote kan voor frisse zomerlimonade in de kast en de tostimaker of broodrooster juist weer z’n vaste plek krijgen. Misschien ben je een liefhebber van zelfgebakken brood en krijgt de broodbakmachine een plek. Hoe heerlijk is het om in de herfst de geur van versgebakken brood te ervaren. 

Inductiebeschermer in bruin, oranje en okergeel

Al met al kan de keuken wel een update gebruiken en dat betekent dat ook de inductiebeschermer met die zomerse print verruild kan worden voor eentje met een print die herfstiger aandoet. Misschien wil je er nu eentje met een nieuwe familiefoto erop, een goudgeel herfstbos of een print van een oneliner die bij dit jaargetijde past. Leuk en het vrolijkt meteen het werkblad weer op. Kies voor mooie kleuren zoals bruin, oranje en okergeel. Dat geeft de keuken meteen die gezellige sfeer die past bij de dagen dat het eerder schemert en de kaarsjes weer aangaan. 

Herfsthoekje in de vensterbank

En om de herfst nog meer in huis te halen: heb je wel eens gedacht aan het creëren van een herfsttafel in de keuken? Jonge kinderen vinden dat geweldig en ze kunnen er zelf een bijdrage aan leveren. Een middag naar het bos om mooie herfstbladeren te zoeken, kastanjes en beukennootjes en de herfsttafel kan gebouwd worden. Je kunt er inderdaad een hele tafel mee vullen, maar bijvoorbeeld ook een hoekje in de vensterbank. Natuurlijk mag een mooie oranje pompoen niet ontbreken, takjes en beetje mos. Misschien zijn er houten of vilten kabouters die de herfsttafel willen bewonen. Kinderen vinden dat fantastisch en het draagt bij aan die heerlijke herfstsfeer. 

Over de auteur: Dietrix

Dietrix is de eigenaresse en uitvindster van de originele Inductie Beschermer. Sinds 6 jaar runt zij dit bedrijf en weet inmiddels alles van inductie koken, kookplaten en producten voor je keuken! Doordat ze ook veel ervaring heeft ook in de ontwerp en design wereld – communicatie specialist en grafisch designer van origine – weet ze altijd op creatieve manier weer nieuwe producten te maken en in de markt te zetten. Haar doel: elke keuken stylen en iedere kookplaat beschermen!

Lees hier alle blogs van Dietrix