Weg met de winterblues: tijd voor een lente-makeover 

6-04-2023 | Algemeen

Het is lente! De vogels fluiten, de zon schijnt, de natuur ontwaakt en de stofnesten zijn niet langer te negeren. Tijd om de handen uit de mouwen te steken en je huis klaar te maken voor de lente. Ieder jaar houden zo’n 2,3 miljoen Nederlanders een grote voorjaarsschoonmaak. Je bent dus lang niet de enige die klaar is met de lange winter en zin heeft in een nieuw seizoen. In deze blog vind je inspiratie en praktische tips om jouw  huis om te toveren tot een frisse en gezellige plek, aan de slag! 

Ruim op en creëer orde in huis 

Voordat je begint met schoonmaken is het verstandig om alles eerst goed op te ruimen. Trek er een dag voor uit om alles op te ruimen of ruim iedere dag een half uurtje op, afhankelijk van wat het beste bij jou past. Vind je het moeilijk om dingen weg te doen? Bedenk dan dit: spullen die je een jaar of langer niet hebt aangeraakt kan je weggooien of verkopen. Je hebt ze immers niet nodig. Daarnaast is het handig om prullaria wat in je hele huis staat een vast plek te geven of weg te gooien. Door op te ruimen wordt je huis overzichtelijk en heb je ruimte voor nieuwe spullen. 

Start de schoonmaak 

Nu alles opgeruimd is kan je beginnen met de grote schoonmaak. Zet de ramen wagenwijd open en laat de frisse lentebries door je huis waaien. Weg met al die huisstofmijten! Het is tijd om elk hoekje en gaatje van je huis op te poetsen. Werk per kamer in huis van boven naar beneden en ervaar hoe fijn het is om alles weer schoon te hebben. Vergeet niet om ook de moeilijk bereikbare plaatsen zoals hoeken en plafonds mee te nemen. Met een grondige schoonmaak zorg je niet alleen voor een fris gevoel, maar ook voor een gezonde leefomgeving.  

Geef je interieur een metamorfose

Zodra de lente begint, krijgen we allemaal zin in vernieuwing, ook in ons interieur. Het is leuk om kleine dingen te veranderen in je huis, zoals bijvoorbeeld nieuwe accessoires in je woonkamer, een ander dekbedovertrek en vergeet je keuken niet. In de keuken is het leuk om een Inductie Beschermer te kopen die past bij de lente. Het geeft een persoonlijke touch aan je keuken en als je een afbeelding kiest uit de lentecollectie staat dat lekker fris. Bovendien hoef je met een Inductie Beschermer je geen zorgen meer te maken over krassen en vuil op je inductiekookplaat en dat is mooi, want die heb je net helemaal opgepoetst. Zo zie je maar weer, een kleine verandering met een groot effect. 

Nieuwe planten en kleuren 

Nu je huis opgeruimd, schoongemaakt is en je keuken een frisse uitstraling heeft gekregen met een nieuwe Inductie Beschermer, is het tijd om je interieur verder te veranderen. Haal nieuwe planten in huis. Planten brengen niet alleen kleur in je interieur, maar verbeteren ook de luchtkwaliteit en zorgen voor een gezellige sfeer. Kies voor narcissen en hyacinten, die passen echt bij de lente. Vervang donkere kussens en plaids door lichte varianten of ga voor een nieuw kleurtje op de muur zoals pastelroze of zachtgeel. Met deze simpele aanpassingen geef je jouw interieur een lente-update en kan je volop genieten van het nieuwe seizoen. Altijd een fris boeketje in huis? Leg dan een Inductie Beschermer neer uit de Bloemen en Planten collectie

Over de auteur: Dietrix

Dietrix is de eigenaresse en uitvindster van de originele Inductie Beschermer. Sinds 6 jaar runt zij dit bedrijf en weet inmiddels alles van inductie koken, kookplaten en producten voor je keuken! Doordat ze ook veel ervaring heeft ook in de ontwerp en design wereld – communicatie specialist en grafisch designer van origine – weet ze altijd op creatieve manier weer nieuwe producten te maken en in de markt te zetten. Haar doel: elke keuken stylen en iedere kookplaat beschermen!

Lees hier alle blogs van Dietrix