Waarom je een Schotse hooglander in de keuken moet hebben

12-04-2023 | Algemeen

Een keuken is tegenwoordig veel meer dan alleen een plek om te koken. Het is dé plek waar we samenkomen om te eten, te drinken en te socializen. Een persoonlijk touch in je keuken is daarom belangrijk. Een trend die je momenteel veel ziet, is het gebruik van de Schotse hooglander als eyecatcher. Deze harige koeien zijn niet alleen prachtig om naar te kijken, maar geven ook sfeer aan je keuken. In deze blog ontdek je alles wat je moet weten over deze bijzondere dieren en hoe je ze op een leuke manier kunt toevoegen in je eigen keuken. 

De Schotse hooglander is niet meer weg te denken

De Schotse Hooglander is een stijlicoon geworden in het Nederlandse interieur. Het is dan ook geen verrassing dat we deze harige koeien steeds vaker tegenkomen als decoratie in onze huizen. Of het nu gaat om wanddecoraties, schilderijen, wandcirkels, kussens, dekbedden of Inductie Beschermer, de Schotse hooglander is allerlei vormen en maten populair. 

Maar het gaat verder dan alleen het decoreren. Door de harige vacht en de imposante hoorns geeft de Schotse Hooglander een gevoel van gezelligheid en warmte aan een ruimte. Horecagelegenheden hebben de trend omarmd, je ziet de Schotse hooglander terug in muurschilderingen, lampen en natuurlijk als onderwerp van het menu. Ben je een liefhebber van een landelijk interieur, dan is de Schotse hooglander onmisbaar in je decoratie. Hoewel trends komen en gaan, lijkt de populariteit van de Schotse hooglander voorlopig nog niet af te nemen. 

Wist je dit al over deze harige koe? 

De Schotse Hooglander, ook wel bekend als Highlander cow, komt zoals de naam al zegt oorspronkelijk uit Schotland. Deze imposante koe behoort tot het runderras en komt voor in verschillende kleuren zoals roodbruin, wit, zwart en blond. Opvallend zijn de wijduitstaande horens die bij koeien naar boven gericht zijn. Bij de stieren zijn meer naar voren gericht en horizontaler. Gemiddeld leven Schotse hooglanders zo’n achttien jaar en gedurende die tijd kan een koe gemiddeld vijftien kalveren krijgen. Stieren kunnen wel meer dan 800 kilo wegen. Wat deze koeien bijzonder maakt is dat ze planten eten die andere dieren liever laten staan. Bovendien hebben ze een rustig karakter en heb je er weinig zorg aan. Handig, toch? 

Hoe voeg je de Schotse Hooglander toe aan je keuken 

De Schotse hooglander is niet alleen een leuke toevoeging aan je woonkamer of slaapkamer, maar is ook perfect voor je keuken. Er zijn talloze manieren waarop je de Schotse hooglander in je keuken kan integreren, van servies tot keukenlinnen. Kies bijvoorbeeld voor servies of keukenlinnen met een Schotse hooglander print, of ga voor een Inductie Beschermer of Muurbeschermer met een afbeelding van deze imposante koe. Het voordeel van een Inductie Beschermer is dat deze je inductiekookplaat beschermt tegen vuil en krassen. Wil je echt een statement maken overweeg dan om een muurschildering van de Schotse hooglander te laten maken op een van de muren in je keuken. Zo creëer je een persoonlijk accent in je keuken en geef je de Schotse hooglander een prominente plek. 

Over de auteur: Dietrix

Dietrix is de eigenaresse en uitvindster van de originele Inductie Beschermer. Sinds 6 jaar runt zij dit bedrijf en weet inmiddels alles van inductie koken, kookplaten en producten voor je keuken! Doordat ze ook veel ervaring heeft ook in de ontwerp en design wereld – communicatie specialist en grafisch designer van origine – weet ze altijd op creatieve manier weer nieuwe producten te maken en in de markt te zetten. Haar doel: elke keuken stylen en iedere kookplaat beschermen!

Lees hier alle blogs van Dietrix