Voorjaarsvibes op de inductiebeschermer

11-05-2022 | Algemeen

Voorjaar in de keuken? Dan gaan we voor een nieuwe inductiebeschermer in frisse kleuren en met de nodige voorjaarsvibes. Koken we ook meteen heerlijke voorjaarsgerechten.

In het voorjaar doen we de meeste stamppotten aan de kant en kiezen we voor meer luchtige gerechten zoals salades en verschillende groenten. Echte lentegroenten zijn onder meer postelein, prei, rode biet en rode kool. En ook tuinbonen en veldsla, rabarber en radijs zijn in het voorjaar volop verkrijgbaar.

Maak daarom eens een couscoussalade met rode bietjes of wraps met kikkererwten en radijs. Soep doet het natuurlijk het hele jaar goed, maar een echte voorjaarssoep is aspergesoep. Asperges worden tussen april en juni geoogst en daarom is dit hƩt moment om ervan te genieten.

Op de inductiekookplaat is een soepje zomaar klaar. Neem voor het maken van een echte aspergesoep toch even de tijd. Er zijn veel recepten online te vinden. Voeg er in ieder geval ook hamreepjes en stukjes ei aan toe, en vergeet de fijngehakte peterselie niet. Nog een tip voor als je niet de tijd hebt om dezelfde dag nog de aspergesoep te maken. Wikkel dan op de dag dat je de asperges hebt gekocht, de stelen in een vochtige doek. Zo kun je ze nog twee tot drie dagen in de koelkast bewaren.

Pruttelen en sudderen op de inductiekookplaat

Het is natuurlijk ook heerlijk om je eigen bouillon te maken. Je kunt bouillon immers altijd invriezen en op het moment dat je soep wilt maken laten ontdooien en er de groenten van het seizoen aan toevoegen. Een veel gestelde vraag is of je op de inductiekookplaat wel een bouillon kunt laten trekken. Met andere woorden, of deze manier van koken wel geschikt is om een gerecht te laten sudderen of te pruttelen. Dat is zeker mogelijk. Niet anders dan op een gasfornuis kun je er ieder gerecht op maken, ook gerechten die langzaam moeten garen. Juist omdat je op het inductiefornuis de warmte goed kunt regelen, gaat dat prima.

Voorjaarsgroenten op de inductiebeschermer

Nu we het toch over de inductiekookplaat hebben, hoe leuk is het om nu het voorjaar zich aandient hier een nieuwe frisse inductiebeschermer op neer te leggen! Een leuke manier om je inductiekookplaat tegen krassen en butsen te beschermen en je aanrechtblad als het ware te verlengen. Kies voor een afbeelding van voorjaarsbloemen uit de Sonja Silva collectie, een zonnig landschap uit de natuur collectie of een zelfgekozen foto van een vakantie van vorig jaar. Dan krijg je er gewoon weer zin in. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een afbeelding van al die eerdergenoemde voorjaarsgroenten waar we het over hadden. Dat geeft de keuken direct die voorjaarsvibes. Wat dacht je van die prachtige asperges afgebeeld op de inductiebeschermer!

Over de auteur: Dietrix

Dietrix is de eigenaresse en uitvindster van de originele Inductie Beschermer. Sinds 6 jaar runt zij dit bedrijf en weet inmiddels alles van inductie koken, kookplaten en producten voor je keuken!Ā Doordat ze ook veelĀ ervaring heeft ook in de ontwerp en design wereld – communicatieĀ specialist en grafisch designer van origine – weet ze altijd op creatieve manier weer nieuwe producten te maken en in de markt te zetten. Haar doel: elke keuken stylen en iedere kookplaat beschermen!

Lees hier alle blogs van Dietrix