Voorjaarsschoonmaak; ouderwets of juist een goed idee?

2-03-2022 | Algemeen

Het duurt niet zo heel lang meer, en dan staat het voorjaar al weer voor de deur. Vroeger was dit voor de vrouwen het moment om de mannen de meubels het huis uit te laten slepen, de ramen en deuren open te gooien en vervolgens het hele huis van onder tot boven flink te poetsen. De mannen gingen er dan vaak als een haas vandoor. Niet heel feministisch, maar het zijn toch nog steeds vaak de dames die de armen uit de mouwen steken als het om de schoonmaak gaat. Heb jij al last van schoonmaakkriebels?

Sla de sportschool maar over

Als je een goede voorjaarsschoonmaak doet kun je de sportschool wel een keertje overslaan, want je verbrand flink wat calorieƫn met al dat gepoets. Vooral als je flink de beuk erin gooit krijg je vanzelf een beetje zweet op je voorhoofd. Je moet het natuurlijk niet te gek maken, want het moet wel leuk blijven, voor zover schoonmaken leuk genoemd kan worden. Maak het jezelf dus vooral gemakkelijk door te zorgen dat je de juiste schoonmaakspullen hebt om goed te kunnen schoonmaken.

Opgeruimd huis? Opgeruimd hoofd!

Vooral wanneer je samenleeft met andere gezinsleden verzamelt zich na verloop van tijd overal een hoop troep. Uit onderzoek blijkt dat we meer moeite hebben om te ontspannen als onze leefruimte rommelig en chaotisch is. Bij een goede voorjaarsschoonmaak hoort uiteraard ook dat je flink gaat opruimen. Alles wat in de weg ligt of overbodig is moet weg. Als je dan ook nog eens een vriendelijk schoonmaakmiddel kiest dat lekker ruikt, bijvoorbeeld met lavendel- of citroengeur wordt je daar ook nog eens helemaal zen van. En als kers op de taart blijkt dat schoonmaken en opruimen, en vooral daarna in een net huis leven, een goede invloed heeft op je humeur. Er zijn allerlei handige dingen die je kunnen helpen om jouw huis minder chaotisch te laten lijken. Heb je bijvoorbeeld allemaal verschillende kruidenpotjes op je aanrecht staan? Dat oogt al gauw druk en rommelig. Doe de kruiden die je het meest gebruikt in een mooi kruidenrekje en zet de rest in de kast. Dat ziet er al een stuk beter uit.

Tijdbesparend

Je kent het wel. Wil je net de deur uit gaan, kan je je sleutels, zonnebril of telefoon niet vinden. Dat levert stress op, en je komt ook nog eens te laat op je afspraak. Als je huis schoon en georganiseerd is ben je minder tijd kwijt aan het zoeken naar spullen, want alles ligt immers netjes op zijn plek en het is lekker overzichtelijk. Een huis dat netjes is, is ook makkelijker om proper te houden. Heb je eindelijk alles schoon dan is dit het moment om je keuken compleet te maken met een mooie inductiebeschermer of muurbeschermer. Daarmee geef je je keuken niet alleen een extra mooie uitstraling, maar je beschermt hem ook tegen vuil en beschadigingen. Dat maakt het makkelijker om je keuken netjes en schoon te houden.

Over de auteur: Dietrix

Dietrix is de eigenaresse en uitvindster van de originele Inductie Beschermer. Sinds 6 jaar runt zij dit bedrijf en weet inmiddels alles van inductie koken, kookplaten en producten voor je keuken!Ā Doordat ze ook veelĀ ervaring heeft ook in de ontwerp en design wereld – communicatieĀ specialist en grafisch designer van origine – weet ze altijd op creatieve manier weer nieuwe producten te maken en in de markt te zetten. Haar doel: elke keuken stylen en iedere kookplaat beschermen!

Lees hier alle blogs van Dietrix