Voordelen van elektrisch koken 

27-01-2023 | Algemeen

Eerlijk is eerlijk, ook elektrisch koken is niet gratis, maar wel duurzamer en zeker goedkoper dan koken op gas. We zetten het nog maar eens voor je op een rij en laten zien dat elektrisch koken ook leuker is. Hoe dat zit? Lees verder.

De prijs van elektriciteit is lager dan die van gas. Dus is elektrisch koken goedkoper. Bovendien wordt er geen energie verspild doordat het veel gerichter koken is. Met gas willen de vlammen nog wel eens buiten de (kleinere) pan uitkomen en dat is eigenlijk zonde van de brandstof. 

Daarnaast is het ook nog eens veiliger koken omdat er geen open vuur bij komt kijken en dat is vooral in een gezin met kinderen heel zinvol. Zet je de kookplaat uit, dan is de warmte ook direct weg. Er wordt niets verspild. Nu denk je waarschijnlijk: maar een inductiekookplaat kost ook geld. Dat is zeker zo, maar het is de investering waard. Je verdient je inductiekookplaat al snel terug met een lagere energierekening. 

Inductie Beschermer biedt een groter werkblad

Dan nog de leuke kant van een inductiekookplaat. Behalve dat deze mooi glimt en de keuken een strakke en moderne aanblik biedt (maar ook perfect past in een traditionele, vintage of landelijke keuken), kun je de ruimte op je werkblad vergroten door er een Inductie Beschermer overheen te leggen. Dat is een leren Inductie Beschermer of een kunststof exemplaar met daarop een eigen gekozen afbeelding of tekst. Zo leuk! 

Je kiest in de zomermaanden voor een frisse uitstraling en maanden later voor een winters tafereel. Met bijvoorbeeld de afbeelding van een schilderij van Hendrick Avercamp of met een foto van de wintersportvakantie van het jaar daarvoor. Misschien een zomers of winters gerecht of een gevleugelde uitspraak van je kind. Alles kan en zo’n Inductie Beschermer met een eigen tekst of afbeelding erop, of een aangeboden uitvoering, is zo besteld. Gemakkelijk online en snel in huis. 

Zuinig zijn op je inductiekookplaat

Met andere woorden; een inductiekookplaat biedt niet alleen gemak en je kunt ermee op je energierekening besparen, het is ook nog eens een fraaie aanwinst in je keuken en je vergroot er de ruimte op je aanrecht mee. Daar ben je zuinig op toch! Met een Inductie Beschermer er overheen is er geen vuiltje aan de lucht. 

Over de auteur: Dietrix

Dietrix is de eigenaresse en uitvindster van de originele Inductie Beschermer. Sinds 6 jaar runt zij dit bedrijf en weet inmiddels alles van inductie koken, kookplaten en producten voor je keuken! Doordat ze ook veel ervaring heeft ook in de ontwerp en design wereld – communicatie specialist en grafisch designer van origine – weet ze altijd op creatieve manier weer nieuwe producten te maken en in de markt te zetten. Haar doel: elke keuken stylen en iedere kookplaat beschermen!

Lees hier alle blogs van Dietrix