Voor een prikkie een Piet Mondriaan

28-04-2022 | Algemeen

Een muurbeschermer is vooral functioneel, maar kan een interieur ook een kunstzinnige input geven. Wat te denken van een heuse Mondriaan op de muur?

Of je nu een kunstkenner bent of niet, de naam Piet Mondriaan is vrijwel niemand onbekend. De Nederlandse Mondriaan (1872-1944) ontwikkelde zich tot een vooruitstrevende abstracte kunstschilder wiens werk nog altijd tot de verbeelding spreekt.

Alhoewel zijn abstracte werk het meest bekend is, startte hij zijn schilderscarriĆØre vooral door in opdracht portretten en figuratieve landschappen te schilderen. Hij heeft echter grote belangstelling voor geometrische vormen. Hij ziet met name in de natuur deze vormen als de basis voor alles. Het leidt uiteindelijk tot het schilderen van abstracte composities met kleurvlakken. De kleuren die hij gebruikt zijn vooral de primaire kleuren rood, geel en blauw. Tijdens zijn kunstenaarsleven focust hij zich meer en meer op kleur, lijn en vlak. En dat alles samen moet een zekere harmonie teweegbrengen, absolute schoonheid.

Composities in rood, geel en blauw

Het uit zich onder andere in zijn beroemde en tevens laatste werk: Victorie Boogie Woogie. Eerder maakte hij het bekende ā€˜compositie met rood, geel en blauw. Daarvan maakte hij meerdere versies. We vertellen dit omdat je je mogelijk voelt aangetrokken tot deze werken. Zijn werken hangen in musea over de hele wereld, in Nederland met name in het Haags Gemeentemuseum.

Ook al zijn het museale werken, je kunt het in je eigen huis een plek geven door een afbeelding van een van zijn werken op een muurbeschermer af te laten drukken. Dan kijk je iedere dag tegen een prachtig kunstwerk aan van een oer-Hollandse beroemde kunstenaar. Een strak en helder werk dat aansluit op ons moderne interieur. Je kunt zeggen dat Piet Mondriaan zijn tijd ver vooruit was.

Geef je interieur een kunstzinnige boost

Natuurlijk staat het je vrij een ander werk op een muurbeschermer af te laten drukken. Denk aan een klassiek werk van Rembrandt, Vermeer of Van Gogh. Kies dat wat het beste bij jouw interieur past en waar je van houdt. Ga je voor een landschap, een portret of een symbolisch tafereel? Houd je van de sneeuwlandschappen van Avercamp of een zomers landschap van Jeroen KrabbƩ?

Je kunt je interieur voor een prikkie een enorme boost geven en kunstzinnig aankleden door middel van een fraai schilderij afgebeeld op een muurbeschermer. Wat ook kan? Bloemen, fruit, groenten, planten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Natuurlijk is een eigen foto op een muurbeschermer af laten drukken ook een optie.

Op deze manier verfraai je je interieur met een muurbeschermer die tegelijkertijd zorgt voor een schoon oppervlak achter je kookplaat. Jouw ā€˜schilderijā€™ beschermt je muur tegen spatten en is bovendien makkelijk af te nemen. De muurbeschermer is multifunctioneel.

Over de auteur: Dietrix

Dietrix is de eigenaresse en uitvindster van de originele Inductie Beschermer. Sinds 6 jaar runt zij dit bedrijf en weet inmiddels alles van inductie koken, kookplaten en producten voor je keuken!Ā Doordat ze ook veelĀ ervaring heeft ook in de ontwerp en design wereld – communicatieĀ specialist en grafisch designer van origine – weet ze altijd op creatieve manier weer nieuwe producten te maken en in de markt te zetten. Haar doel: elke keuken stylen en iedere kookplaat beschermen!

Lees hier alle blogs van Dietrix