Vier redenen waarom jij onderzetters nodig hebt

15-06-2022 | Algemeen

Bij onderzetters denk je misschien aan de gehaakte stofjes die bij je oma op tafel lagen, of aan de bierviltjes die je op het terras krijgt. Maar vergeet dat allemaal even want de onderzetter kan veel meer zijn dan dat. Na het lezen van dit blog weet jij waarom je nooit meer zonder onderzetters wilt leven en geven we je natuurlijk ook een paar goede suggesties.

Bescherm je meubilair

De hele bestaansreden van onderzetters is natuurlijk dat ze jouw mooie meubels beschermen. Zet je een glas drinken namelijk zonder onderzetter op tafel dan heb je kans dat het een kring achterlaat of dat je bij veelvuldig gebruik krassen op de tafel krijgt. Een onderzetter beschermt je tafel ook tegen vlekken, als er toch onverhoopt koffie, wijn of een andere vlekkerige drank over de rand klotst. Vooral wanneer jij je meubels met zorg en moeite hebt uitgekozen, of er veel geld voor hebt betaald dan wil je ze graag zo lang mogelijk mooi houden. Nu denk je misschien dat een onderzetter overdreven en ouderwets is, maar wacht maar tot er een rode wijn kring in je gloednieuwe houten tafel zit. Dan zou je toch willen dat je ze maar had gebruikt. Dat onderzetters ook gewoon lekker hip kunnen zijn bewijzen de luipaard print onderzetters.

Een leuke accessoire

Naast het feit dat onderzetters je tafel beschermen tegen vlekken, krassen en andere beschadigingen staat het natuurlijk ook gewoon erg leuk om onderzetters op tafel te hebben staan, of onder de glazen die op tafel staan. Een onderzetter is een perfecte accessoire om jouw woonstijl of smaak mee te benadrukken. Hoe je sfeer creĆ«ert in je woning zit ā€˜m uiteindelijk toch in de details. Heb jij een botanisch thema in je inrichting dan zijn de botanische onderzetters daar een perfecte aanvulling op.

Vrolijk je tafel op

Vooral wanneer je van minimalisme en praktische items houdt zijn onderzetters nuttige accessoires die je tafel opvrolijken zonder dat het een rommeltje lijkt. Bijkomend voordeel van onderzetters is dat mensen sneller geneigd zijn om ze ook daadwerkelijk op dezelfde plek, namelijk op de onderzetter, terug te zetten, in plaats van dat ze hun glazen door je huis gaan zwerven en ze overal neerzetten. Vooral handig tijdens feestjes.

Onderzetters voor glazen

Je hebt natuurlijk onderzetters voor glazen, en onderzetters voor pannen. Hoewel we het in dit blog over onderzetters voor glazen en bekers hebben geldt voor de pannen natuurlijk hetzelfde. Tenzij je je eten altijd opschept bij het aanrecht, heb je onderzetters nodig om je tafel te beschermen tegen de hitte van de pannen.

Zwarte onderzetters

Wie denkt dat onderzetters alleen bij fanatieke huisvrouwen horen heeft het helemaal mis. De onderzetter kan werkelijk overal; of dit nu in een chaotisch gezinshuis is of in de stijlvolle studio van een single man. Onderzetters kunnen bovendien allerlei verschillende stijlen hebben, van romantisch en landelijk tot vrolijk of strak. En wat dacht je van stoere zwarte onderzetters met een botanische twist?

Onderzetters industrieel

Ook wanneer je interieur strak en clean is kun je prima onderzetters gebruiken. Kies dan voor onderzetters met een industriĆ«le look, die bijvoorbeeld gemaakt zijn van staal of een kunstzinnige look hebben.Ā 

Een luxe uitstraling

Met onderzetters op je tafel geef je aan dat jouw spullen het waard zijn om te beschermen en mooi te houden. Daarmee geven onderzetters een luxueuze uitstraling aan je meubilair. Kies dan echter wel voor kwaliteit onderzetters met een mooie print. Want met bierviltjes is die luxe uitstraling uiteraard ver te zoeken. Laat die dus maar lekker op de bar en het terras.

Bescherm ook je inductiekookplaat of keukenmuur

Helemaal geen fan van krassen, stof,Ā  vlekken en spetters? Bescherm dan ook je inductiekookplaat tegen stof en beschadigingen met een inductiebeschermer en de muur achter de kookplaat tegen vlekken en spatten tijdens het koken met een muurbeschermer met een gepersonaliseerde foto of een mooie print uit onze collectie.

Over de auteur: Dietrix

Dietrix is de eigenaresse en uitvindster van de originele Inductie Beschermer. Sinds 6 jaar runt zij dit bedrijf en weet inmiddels alles van inductie koken, kookplaten en producten voor je keuken!Ā Doordat ze ook veelĀ ervaring heeft ook in de ontwerp en design wereld – communicatieĀ specialist en grafisch designer van origine – weet ze altijd op creatieve manier weer nieuwe producten te maken en in de markt te zetten. Haar doel: elke keuken stylen en iedere kookplaat beschermen!

Lees hier alle blogs van Dietrix