Peper & zoutstel, klassiek cadeau in modern jasje

6-04-2022 | Algemeen

Het is misschien wel het meest traditionele huwelijkscadeau, en dat is niet voor niets. Het peper- en zoutstel is een evergreen, een klassieker, een blijvertje, een tijdloos product. Wie kan er zonder? Niemand toch!

Het was een veelgevraagd en veelvuldig gegeven cadeau op huwelijken, het peper- en zoutstel. Sommige mensen kregen er meer dan Ć©Ć©n. Was je voor de rest van je leven voorzien. Tegenwoordig vinden we dat not-done. Ouderwets misschien of een beetje tuttig, maar niets is minder waar. Het peper & zoutstel is nog altijd een geliefd cadeau vooral omdat je het zelf niet zo snel aanschaft. Dit stelletje moet je krijgen.

Het lastige aan dit gegeven is dat er minder mensen trouwen. Daarentegen gaan nog altijd veel jonge mensen een samenlevingscontract aan onder persoonlijke voorwaarden. Daar is niets mis mee en nog altijd spelen daarin cadeaus, vooral huishoudelijke cadeaus een rol. Want ook een samenlevingscontract vraagt om een feestje en dan kun je prima met het befaamde peper- en zoutstel aankomen.

Toegegeven, tegenwoordig zijn het niet louter twee glazen potjes met deksels met gaatjes erin. Sommige peper- en zoutstellen zijn zelfs peperduur omdat ze door een fameuze ontwerper zijn gecreƫerd of van een materiaal zijn gemaakt waardoor je het keukengerei nauwelijks durft te gebruiken. Je zult het maar beschadigen.

Een stel van keramiek en bamboe

Dat is niet het geval bij het peper- en zoutstel aangeboden door Diedrix. Het is gemaakt van keramiek en bamboe en kan een stootje hebben. En wat het ontwerp betreft is dit heus het neusje van de zalm. Het zijn prachtige potjes van een serene eenvoud. Bovendien horen er ook een azijn- en oliefles bij. Daar kun je nog eens mee aankomen, want dit past in ieder interieur.Ā 

Denk je nu; ik wil ook wel eens iets anders dan dat zoutpotje van plastic uit de supermarkt maar ik trouw niet en ga ook geen samenlevingscontract aan, dan is dit ook helemaal aan jou besteed. En als je al jaren samen bent en nog altijd dat supermarktpotje inzet, wordt het eveneens hoog tijd om jezelf dit setje cadeau te doen.Ā 

Fraai cadeau voor jezelf of een ander

Deze set stop je niet weg in een kastje, maar geef je een prominente plek op het aanrecht of op tafel. Laat deze zien in je keuken! Vooral omdat het op zoā€™n fraai bamboe dienblaadje staat. Wel zo handig en wel zo mooi. Bovendien is het makkelijk na te vullen en schoon te maken. Daarmee is dit een compleet en goed cadeau. Voor die ander of voor jezelf.

Over de auteur: Dietrix

Dietrix is de eigenaresse en uitvindster van de originele Inductie Beschermer. Sinds 6 jaar runt zij dit bedrijf en weet inmiddels alles van inductie koken, kookplaten en producten voor je keuken!Ā Doordat ze ook veelĀ ervaring heeft ook in de ontwerp en design wereld – communicatieĀ specialist en grafisch designer van origine – weet ze altijd op creatieve manier weer nieuwe producten te maken en in de markt te zetten. Haar doel: elke keuken stylen en iedere kookplaat beschermen!

Lees hier alle blogs van Dietrix