Ook een cupje koffie?

23-03-2022 | Algemeen

Een kopje koffie is in veel huishoudens verbasterd tot een cupje koffie. De grote potten zwarte koffie zijn vervangen door compacte hoeveelheden die we in een speciaal daarvoor gemaakt koffiezetapparaat plaatsen. Dan mag een stijlvolle houder voor die cupjes niet ontbreken.

John Sylvan is de uitvinder van de koffiecups. Die naam zegt u waarschijnlijk niets, maar de man veranderde er in 1990 in ƩƩn klap onze manier van koffiezetten mee. Hij zou eens in een interview gezegd hebben dat hij er spijt van heeft omdat de cupjes die hij creƫerde niet recyclebaar zijn, maar gelukkig hebben fabrikanten sinds die tijd niet stilgezeten en zijn er tegenwoordig cupjes die wel van recyclebaar materiaal zijn gemaakt.

Hoe het ook zij, de cupjes zijn een ware hit in onze keuken, en we zetten er snel een kopje heerlijke koffie mee. Als je weet dat Nederlanders gemiddeld ruim vier kopjes koffie per dag drinken, weet je dat koffie en een koffiezetapparaat een vaste plaats in onze keuken hebben. Hoe je je koffie ook maar zet, die cupjes blijken enorm populair.

Met cupjes verspil je geen koffie

Laten we dan naast het in korte tijd een kop koffiezetten ook nog ander voordeel van de cupjes noemen: we verspillen er minder koffie mee. Je kent het vast nog wel van toen er nog flinke potten koffie werden gezet. Een groot deel van die koffie verdween uiteindelijk door de gootsteen. Dat is met koffiezetten door middel van het gebruik van cupjes niet het geval.

Cups opbergen in een koffiecupshouder

Kortom; het cupje maakt deel uit van ons huishouden. Tot nu toe stopten we ze weg in een pot of lieten ze in de verpakking in een keukenkastje liggen. Jammer, want je kunt ze fantastisch mooi op het aanrecht een plek geven door een koffiecupshouder te gebruiken. Wij bieden een fraai bamboe exemplaar aan dat een plaats verdient naast het koffiezetapparaat. In de koffiecupshouder passen maar liefst veertig cupjes.

Die koffie mag gezien worden

Een goede reden om de cupjes te koesteren en regelmatig koffie te drinken, en dat lukt Nederlanders goed. We drinken er best veel van. In 2020 eindigde Nederland wereldwijd op de vijfde plaats als het gaat om koffiedrinken. De Finnen staan op nummer een, de Noren op nummer twee. We drinken jaarlijks zoā€™n 8,4 kilo koffie per hoofd van de bevolking. Dan mag die koffie ook wel gezien worden, toch! Kwestie van de cupjes in de houder schuiven en genieten van ieder cupje ofwel kopje koffie. Nog een cupje?

Over de auteur: Dietrix

Dietrix is de eigenaresse en uitvindster van de originele Inductie Beschermer. Sinds 6 jaar runt zij dit bedrijf en weet inmiddels alles van inductie koken, kookplaten en producten voor je keuken!Ā Doordat ze ook veelĀ ervaring heeft ook in de ontwerp en design wereld – communicatieĀ specialist en grafisch designer van origine – weet ze altijd op creatieve manier weer nieuwe producten te maken en in de markt te zetten. Haar doel: elke keuken stylen en iedere kookplaat beschermen!

Lees hier alle blogs van Dietrix