Marmer in je keuken is weer helemaal hip

25-08-2021 | Algemeen

Is jouw keuken toe aan een make-over en wil je graag een trendy keuken met hippe elementen? Denk dan eens aan gemetamorfoseerde kalksteen, oftewel marmer! Deze luxe steen is namelijk een van de grote keukentrends in 2021, en wij begrijpen wel waarom.

Direct een chique uitstraling met marmer in je keuken

Niet alleen eksters houden van glimmende dingen. Ook veel mensen hebben een voorliefde voor alles wat glanst. Dat geldt dus ook voor een luxe steensoort als marmer. Het woord “marmer” komt van het Griekse woord marmaros dat “glanzende steen” betekent. Deze steensoort heeft een natuurlijke schoonheid die elegant en verfijnd is. Marmer in je woning zou dan ook van een excellente smaak getuigen. Tenminste, als je het bescheiden houdt. Want ook bij marmer geldt dat overdaad juist kan zorgen voor een ietwat ordinaire uitstraling. Kies dus voor enkele marmeren details zoals een marmeren achterwand of een marmeren aanrechtblad, maar combineer het dan met een houten of betonlook vloer.

Verschillende kleuren marmer

Het mooie van marmer is dat je altijd een uniek stuk in huis haalt, geen marmeren blad is gelijk aan een ander. Daarnaast kun je ook nog eens kiezen uit verschillende kleursoorten, zoals wit, grijs en roze en elke marmersoort heeft weer zijn eigen bijzondere patronen en adering. Dat betekent wel dat het nog niet zo eenvoudig is om jouw favoriet er uit te kiezen. Daarnaast zijn er ook nog talrijke kalksteensoorten die wel lijken op marmer, maar het niet daadwerkelijk zijn.

Een marmerlook creƫren zonder marmer

Zoals de meeste natuursteen is ook marmer aan de prijzige kant. Met name wanneer je oog toevallig op een zeldzame soort gevallen is, zul je best een dikke portemonnee nodig hebben als je flink wat vierkante meters wilt bedekken. Wil je toch graag die chique marmer uitstraling in je keuken, zonder je bankrekening te plunderen? Dan kun je ook kiezen voor kleinere marmeren accessoires, zoals een marmeren snijplank, een marmeren zeepdispenser of een luxe marmeren schaal. Je kunt er zelfs voor kiezen een luxueuze marmerlook voor je keuken te realiseren met een muurbeschermer of inductiebeschermer uit onze marmercollectie.Ā  Combineer je ā€˜marmerenā€™ inductiebeschermer met andere marmeren accenten en je keuken straalt echte luxe uit!

Marmer past bij elke stijl

Of je nou voor accenten kiest, of marmer het hoofdmateriaal van je keuken maakt; de marmerlook is door zijn natuurlijke en elegante uitstraling goed te combineren met veel verschillende woonstijlen. Hoewel we marmer vaak associƫren met een klassieke stijl past het ook verrassend goed in een modern en strak interieur en kan een warme marmerkleur ook heel goed staan bij een landelijke inrichting. Marmeren details, zoals marmerlook onderzetters, kun je dus overal terug laten komen, ongeacht je woonstijl.

Over de auteur: Dietrix

Dietrix is de eigenaresse en uitvindster van de originele Inductie Beschermer. Sinds 6 jaar runt zij dit bedrijf en weet inmiddels alles van inductie koken, kookplaten en producten voor je keuken!Ā Doordat ze ook veelĀ ervaring heeft ook in de ontwerp en design wereld – communicatieĀ specialist en grafisch designer van origine – weet ze altijd op creatieve manier weer nieuwe producten te maken en in de markt te zetten. Haar doel: elke keuken stylen en iedere kookplaat beschermen!

Lees hier alle blogs van Dietrix