Kook jij al zonder gas?

22-06-2022 | Algemeen

De overstap van gas naar elektrisch koken is nu actueler dan ooit. Niet alleen omdat het duurzaam is, maar vooral vanwege de problematiek rond de levering van gas. Stap jij nu over naar koken op inductie?

We kunnen geen krant openslaan of het gaat erover. We kunnen geen actualiteitenprogramma zien of er wordt over gediscussieerd. De levering en het gebruik van gas. We zullen hier niet te diep ingaan op de problematiek rond de levering van gas, maar het mag wel duidelijk zijn: mocht je nog niet zijn overgestapt naar koken op inductie dan is dit het moment.

Neem het heft in eigen hand

Naast dat de levering van gas moeilijker wordt en afhankelijk is van allerlei wereldse- en economische zaken, wordt het ook alsmaar duurder. Heb je het gevoel dat je daar eigenlijk niet of nauwelijks invloed op hebt, dan kan de overstap naar elektra een oplossing zijn. Dat kun je namelijk zelf regelen. 

Een inductiekookplaat kookt geweldig en biedt jouw keuken ook nog eens een fraai uiterlijk. De strakke plaat maak je gemakkelijk schoon en alles is mogelijk met een inductiekookplaat. Ook het laten sudderen en pruttelen van gerechten zoals je dat gewend was op een gasfornuis. 

Strak en schoon dankzij een inductiebeschermer

Een ander voordeel van een duurzame inductiekookplaat is dat je deze goed kunt beschermen tegen krassen en vlekken met een passende inductiebeschermer. Een dunne flexibele plaat met daarop een print die helemaal naar eigen smaak kan worden gekozen. Met een landelijke voorstelling of een grafische print, een eigen foto erop af laten drukken of je favoriete slogan. Het is allemaal mogelijk. Bijkomend voordeel van de inductiebeschermer is dat deze ook de werkruimte op je werkblad vergroot. Je kunt er met een gerust hart iets opzetten.

Muurbeschermer maakt het plaatje compleet

Naast het beschermen van de inductiekookplaat wil je natuurlijk ook dat de achterwand vrij blijft van spatten en vlekken. Een muurbeschermer is daarvoor de ideale oplossing. Je hoeft niet te tegelen of een kostbare wandplaat te plaatsen. De muurbeschermer plak je eenvoudig op de muur en bovendien is deze muurbeschermer gemakkelijk online te bestellen. Het enige struikelblok zou kunnen zijn dat je niet direct weet wat je erop wilt laten afdrukken want er zijn zoveel mooie! Een afbeelding van een klassiek schilderij, een landschap of skyline van een stad met allure. Een tekst of een foto. Ook dat is bij een muurbeschermer heel gemakkelijk te realiseren. Je haalt er je hele keuken mee op. Even dubben dus voor welke afbeelding je kiest en het is voor elkaar. 

Met een inductiebeschermer en een muurbescherming, maak je de plek van jouw inductiekookplaat helemaal zoals je het hebben wilt, kook je zonder gas en is jouw keuken helemaal up-to-date. 

Over de auteur: Dietrix

Dietrix is de eigenaresse en uitvindster van de originele Inductie Beschermer. Sinds 6 jaar runt zij dit bedrijf en weet inmiddels alles van inductie koken, kookplaten en producten voor je keuken! Doordat ze ook veel ervaring heeft ook in de ontwerp en design wereld – communicatie specialist en grafisch designer van origine – weet ze altijd op creatieve manier weer nieuwe producten te maken en in de markt te zetten. Haar doel: elke keuken stylen en iedere kookplaat beschermen!

Lees hier alle blogs van Dietrix