Kijkje in de keuken via Funda

6-07-2022 | Algemeen

“Dat gasfornuis gaat eruit”, is een veelgehoorde uitspraak na het zien van een keuken in een koopwoning op Funda. We kijken graag online bij anderen naar binnen en weten er wel raad mee. Daar moet een inductiefornuis komen, én een inductie- of muurbeschermer om meteen de stijl aan te passen.

Het is niet alleen een zoeksite voor woningen, maar ook een fenomeen: Funda. Er zijn zelfs mensen verslaafd aan. Ze bezoeken de site allang niet meer omdat ze op zoek zijn naar een huis, maar kijken gewoon graag bij anderen naar binnen. Voyeurisme zou je het kunnen noemen. Heb jij jezelf er ook wel eens op betrapt?

Het blijkt gewoon lekker te zijn om interieurs van anderen te bekijken en daar dan commentaar op te geven. Zo’n veel gehoord commentaar bij het online zien van een keuken is: daar staat nog een gasfornuis. Dat zou een paar jaar terug niets betekend hebben, maar tegenwoordig lijkt het not done als er nog op gas wordt gekookt.

Inductiefornuizen schitteren je op foto’s tegemoet

Dat is natuurlijk niet voor niets. Gas is flink in prijs gestegen en wil je de energierekening een beetje in toom houden, dan ga je over op elektrisch koken. Bovendien wel zo duurzaam. In een groot aantal woningen tref je dan ook al inductiekookplaten aan. Ze schitteren je op Funda-foto’s tegemoet. In een moderne strakke keuken ontbreken ze vaak ook niet. Oudere huizen moeten het vaak nog met gasfornuizen doen.

Valt zo’n huis in de smaak, maar staat er nog dat gasfornuis of tref je een inbouwgaskookplaat, dan is de eerste gedachte vaak: dat ding eruit en een inductiekookplaat erin. Dat is dan ook precies wat er tegenwoordig vaak als eerste gebeurt als iemand een andere woning koopt. Of je nu wel of niet de keuken vernieuwt, de manier van koken speelt een grote rol. Een steeds grotere rol.

Met inductie- of muurbeschermer verander je snel de stijl van de keuken

Het gaat om die kosten van gas, maar ook het uiterlijk van de keuken is een aspect waar veel mensen ideeën over hebben. Een inductiekookplaat geeft een veel strakker uiterlijk en biedt ook nog eens veel meer ruimte als je er een inductiebeschermer overheen legt. Die beschermt niet alleen de strakke gladde plaat tegen krassen en vuil, maar geeft ook een groter werkoppervlak. Je kunt er dan namelijk prima iets opzetten en daarmee heb je een ruimer werkblad. Al met al biedt inductiekoken veel voordelen.

Daarnaast wil het oog wat en dat kan nog eens worden benadrukt door een inductiebeschermer of muurbeschermer bij het fornuis toe te passen. Helemaal in een eigen stijl, met daarop een leuke quote, foto of kunstzinnige afbeelding. Zo creëer je direct een andere stijl in een bestaande keuken en kun je met een inductiebeschermer en/of muurbeschermer de ruimte al snel meer eigen maken. Zonder dat daar een verbouwing aan te pas komt. Het is een makkelijke en leuke manier om een bestaande keuken een boost te geven.

Over de auteur: Dietrix

Dietrix is de eigenaresse en uitvindster van de originele Inductie Beschermer. Sinds 6 jaar runt zij dit bedrijf en weet inmiddels alles van inductie koken, kookplaten en producten voor je keuken! Doordat ze ook veel ervaring heeft ook in de ontwerp en design wereld – communicatie specialist en grafisch designer van origine – weet ze altijd op creatieve manier weer nieuwe producten te maken en in de markt te zetten. Haar doel: elke keuken stylen en iedere kookplaat beschermen!

Lees hier alle blogs van Dietrix