Keukentrends 2023

7-12-2022 | Algemeen

De keuken krijgt meer en meer een natuurlijk uiterlijk. Felle kleuren verdwijnen, hout is in opmars en de inductiekookplaat verovert steeds meer terrein. Met de juiste accessoires kom je al goed in die richting. 

Een nieuw jaar betekent niet per definitie dat je een nieuwe keuken moet aanschaffen, maar je kunt wel inspiratie opdoen om je keuken een upgrade te geven. Een verandering die jouw keuken een heel nieuwe uitstraling geeft. Helemaal niet moeilijk als je daar de juiste accessoires voor inzet. 

Keukens zijn altijd onderhevig aan trends. Kwam in de jaren zeventig het keukeneiland in zwang, daarna verdween het uit beeld om de afgelopen jaren sterk terug te komen. De retro keuken is aan een opmars bezig, en de strakke witte keuken blijft ook nog altijd een favoriet. Eén ding staat als een paal boven water: het gasfornuis maakt meer en meer plaats voor de inductiekookplaat. Voor welke keuken je ook maar kiest. 

Wat is de keukentrend voor 2023?

Wij blijven op de ‘groene toer’ als we kijken naar de trends voor 2023. Een keuken anno 2023 heeft een natuurlijke uitstraling. Dat wil zeggen dat er veel aardse kleuren opduiken en dat we werken met hout en andere natuurlijke materialen. Dat betekent dat de nieuwste keukens in de basis een rustig uiterlijk hebben. Je kunt daarvoor de (felgekleurde) frontjes een nieuwe zachte kleur geven of de deurtjes gewoonweg vervangen. Die natuurlijke uitstraling zit ‘m overigens niet alleen in de kleur, maar ook in de afwerking. Scherpe hoeken worden vervangen door ronde en ovale vormen. In de natuur is immers ook niets recht. De keuken wordt een organisch geheel. 

Die natuurlijk uitstraling in de keuken kun je heel goed benadrukken door goed gebruik te maken van bijvoorbeeld houten accessoires zoals een mooie en functionele houten snijplank, een bamboepot met spatels. Maar ook een Inductie Beschermer met een mooie natuurlijke print past uitstekend in deze keukentrend van 2023. Ga voor botanical met een groene botanische print uit onze Leaves collectie, laat dat warme hout ook terugkomen in je Inductie Beschermer met een afbeelding uit de Hout & Boom collectie of ga voor zo’n prachtige plaat van een Schotse Hooglander; helemaal hip!

Het Kletsplaatje in de keuken

Daarnaast verschijnen er steeds meer bijzondere keukenaccessoires. Zo ook een duurzame vervanging van het befaamde ‘geeltje’ met daarop een boodschap, reminder of lief berichtje. Om geen papier te verspillen is er een duurzaam schrijfbordje ontwikkeld in de vorm van een ‘Het kletsplaatje’. Dit bordje, voorzien van whiteboard (= uitwisbaar beschrijfbare achterkant) is rond en 20 bij 20 centimeter groot. Op de voorzijde kan je kiezen uit vele  prints, waaronder de Feestdagen prints! Schrijf er zelf een boodschap op en leg het ergens neer waar je zeker weet dat jouw partner, huisgenoot, of kinderen het zullen zien en lezen. Op de keukentafel, de Inductie Beschermer of waar dan ook maar. Een lief berichtje wordt altijd gewaardeerd, vooral wanneer het persoonlijk en handgeschreven is. 

Over de auteur: Dietrix

Dietrix is de eigenaresse en uitvindster van de originele Inductie Beschermer. Sinds 6 jaar runt zij dit bedrijf en weet inmiddels alles van inductie koken, kookplaten en producten voor je keuken! Doordat ze ook veel ervaring heeft ook in de ontwerp en design wereld – communicatie specialist en grafisch designer van origine – weet ze altijd op creatieve manier weer nieuwe producten te maken en in de markt te zetten. Haar doel: elke keuken stylen en iedere kookplaat beschermen!

Lees hier alle blogs van Dietrix