Inspirerend wintergerecht 2022

27-11-2022 | Algemeen

De standaard erwtensoep en stamppotten doen het in de wintermaanden altijd goed, maar het kan ook anders. Wij kozen voor jou een heerlijk winters gerecht met een onverwachte combinatie van wintergroenten. (Inductie)koken maar!

Laat buiten de wind maar waaien en de regen maar vallen. Het is in deze tijd van het jaar gezellig koken in de keuken. Kleed jezelf in een goed schort dat wat hebben kan, zoals ons leren schort. Bewapen jezelf met de juiste keukenaccessoires en je kunt kokkerellen. Extra tip voor een propere keuken; bescherm de muur achter je inductiekookplaat met een sfeervolle muurbeschermer!

Kies in deze tijd van het jaar voor groenten die echt winters zijn zoals pompoen en boerenkool. Deze twee lijken niet met elkaar gecombineerd te kunnen worden, maar wij gingen voor jou op zoek naar een bijzonder en vooral heel erg lekker recept waar beide in verwerkt zijn. Het vraagt tien minuten voorbereidingstijd en daarna schuif je het twintig minuten in de oven. Makkelijk, gezond en superlekker. En je kunt je Inductie Beschermer gewoon laten liggen, want je hebt je kookplaat niet eens nodig voor dit gerecht!

We schrijven het voor je uit. 

Ingrediƫnten

2 kg flespompoen of een andere pompoen

2 knoflook

120 ml milde olijfolie

150 g verse boerenkool

200 g ongebrande en ongezouten walnoten

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 220 graden en snijd ondertussen de pompoen in kleine blokjes. (haal de schil eraf en verwijder de zaden). De knoflookbollen snijd je overdwars in twee stukken. 

Neem een flinke bakplaat, leg er bakpapier op en verdeel de pompoen en knoflook erover. Besprenkel deze met olie en rooster het in een kwartier goudbruin. Schep het rond een minuut of 7 eventjes om. 

Voeg dan de boerenkool en walnoten toe en sprenkel er nog een klein beetje olie en zout en peper overheen. Zet het dan nog eens vijf minuten in de oven tot de walnoten goudbruin zien en de boerenkool knapperig is. 

Nu knijp je de knoflooktenen uit de schil en meng je deze met de pompoenstukjes. 

Je kunt dit combineren met een pasta of het als stamppot eten. 

Op deze manier heb je ofwel een traditionele stamppot gemaakt, maar dan met een bijzondere twist, of je kiest voor verrassende pasta maaltijd!

Het is niet veel werk, de keuken is zo weer schoon met als  je houten snijplank waar je de pompoen op sneed. Als je er lekker veel van maakt, kun je er prima twee keer van eten. Dit is een winters gerecht dat je vast nog een keer zal maken. Wij kunnen er in ieder geval geen genoeg van krijgen.

Bon appetit!

Bron recept: Allerhande van AH

Over de auteur: Dietrix

Dietrix is de eigenaresse en uitvindster van de originele Inductie Beschermer. Sinds 6 jaar runt zij dit bedrijf en weet inmiddels alles van inductie koken, kookplaten en producten voor je keuken!Ā Doordat ze ook veelĀ ervaring heeft ook in de ontwerp en design wereld – communicatieĀ specialist en grafisch designer van origine – weet ze altijd op creatieve manier weer nieuwe producten te maken en in de markt te zetten. Haar doel: elke keuken stylen en iedere kookplaat beschermen!

Lees hier alle blogs van Dietrix