Inductiekookplaat actueler dan ooit

31-10-2022 | Algemeen

Koken op inductie is helemaal van deze tijd. Niet alleen omdat een inductiekookplaat in een moderne keuken thuishoort, maar vooral omdat elektrisch koken stukken goedkoper is dan koken op gas. Van dat laatste willen we af, al was het maar om de maandelijkse rekening omlaag te brengen.Ā 

De media staan er vol mee. De gasprijs gaat omhoog, de gasprijs wordt nog hoger en de gasprijs rijst de pan uit. Het is onmogelijk om je eraan te onttrekken. En anders is er altijd nog de maandelijkse afrekening die je met je neus op de feiten drukt. We hebben er als consument nauwelijks controle op, behalve dat je vooral bewust met het verbruik van gas om moet gaan om die prijs nog een beetje te drukken. 

Koken op inductie is een aanrader

Een andere optie is het overgaan van koken op gas naar koken op inductie. Dat is niet nieuw, maar wel een aanrader. De prijs van elektra is stukken lager waardoor jouw maandelijkse kosten omlaaggaan. Natuurlijk betekent dit een aanschaf van een inductiekookplaat en het installeren ervan, maar dan nog ben je op de lange termijn goedkoper uit. 

Hiermee is de inductiekookplaat actueler dan ooit en creĆ«er je er niet alleen een zuiniger manier van koken mee, ook de inrichting van de keuken kun je ermee verfraaien. Een inductiekookplaat biedt immers een strakke aanblik en als je deze afdekt met een inductiebeschermer blijft de plaat er mooi uitzien en wordt ook nog eens de werkruimte op het aanrechtblad vergroot. 

Kies meteen ook voor een inductie- en muurbeschermer

Daarnaast heb je de mogelijkheid om achter de inductiekookplaat een muurbeschermer te plaatsen die fraai matcht met de inrichting van je keuken. Op deze manier biedt de inductiekookplaat een mooie aanblik. Zo krijg je er vast al zin in! 

Nog een punt van aandacht: heb je zonnepanelen op je dak liggen dan ben je met een inductiekookplaat natuurlijk nog goedkoper uit. Op deze manier wek je je eigen stroom op waar de inductiekookplaat gretig gebruik van maakt. Nog geen zonnepanelen? Overweeg dan eens de combinatie van zonnepanelen en een inductiekookplaat. Heb biedt jou een nieuwe manier van koken die stukken goedkoper is dan blijven koken op gas. Laat je er goed over informeren en kies voor zuinig, functioneel en mooi. Bij inductiebeschermer.nl kun je voorts alle mogelijke accessoires aanschaffen die jouw keuken tot een fijne plek maken waar je van alle gemakken voorzien bent. 

Over de auteur: Dietrix

Dietrix is de eigenaresse en uitvindster van de originele Inductie Beschermer. Sinds 6 jaar runt zij dit bedrijf en weet inmiddels alles van inductie koken, kookplaten en producten voor je keuken!Ā Doordat ze ook veelĀ ervaring heeft ook in de ontwerp en design wereld – communicatieĀ specialist en grafisch designer van origine – weet ze altijd op creatieve manier weer nieuwe producten te maken en in de markt te zetten. Haar doel: elke keuken stylen en iedere kookplaat beschermen!

Lees hier alle blogs van Dietrix