Inductiebeschermers passen in een iedere keuken

5-01-2022 | Algemeen

Een inductiekookplaat is helemaal van deze tijd. Of je nu een moderne keuken of landelijke keuken hebt, een kookplaat als deze inclusief inductiebeschermer past in ieder mogelijke stijl. Zelfs in een cottage-keuken biedt de inductiebeschermer met een print naar keuze, een fraaie aanblik. En het heeft nog een voordeel: je vergroot er de werkruimte mee.

Een moderne keuken hoeft niet in alle gevallen een strakke keuken te zijn. Greeploze kastjes zijn prachtig en geven inderdaad dat strakke uiterlijk, maar niet iedereen houdt daarvan. Sommige mensen hebben liever een landelijke keuken met houten grepen. In een oudere woning of een boerderij past dat natuurlijk als een… inderdaad, als een huis. 

Zo is er ook de eclectische keuken die allerlei stijlen combineert. Strakke kasten, maar ook bijvoorbeeld veel planken aan de muur met daarop allerlei fraaie spullen uitgestald. Een open vakkenkast voor serviesgoed past daar ook prima bij. 

De Bohemian keuken is kleurrijk en biedt plaats aan veel mensen. Een grote tafel, vintage stoelen en een aanrechtblad dat zowel klasse als frivoliteit uitstraalt. Uitgedrukt in de kleur of het materiaal. Het is allemaal mogelijk. 

De minimalist zal mogelijk kiezen voor een keuken die niet alleen een strak uiterlijk biedt, maar ook veel opbergruimte heeft. Alle keukenaccessoires worden achter eenvoudig uitgevoerde deuren opgeborgen. Hier geen spullen op het aanrecht of een open vakkenkast.

In elke keuken een inductiekookplaat

Zo is er voor elk wat wils, maar in alle gevallen is het heel goed mogelijk om een inductiekookplaat in de keuken aan te brengen. Behalve dat het natuurlijk in het kader van de energietransitie een goeie zaak is om niet voor gas te kiezen, staat een inductiekookplaat altijd prachtig. Of het nu gaat om een minimalistisch ingerichte keuken of een Bohemian-style keuken. 
Een inductiekookplaat is eigenlijk een redelijk onopvallend onderdeel van de keuken. Een gasfornuis is veel meer zichtbaar. De inductiekookplaat valt vrijwel weg in het werkblad en wordt op deze manier aan het zicht onttrokken. Om deze te beschermen is het mogelijk om er een stijlvolle inductiebeschermer op te leggen. In een eigen gekozen print of voorzien van een inspirerende tekst. En op deze manier kunnen er geen krassen of butsen in de kookplaat ontstaan.

Extra voordeel inductiebeschermer

Het voordeel van een fraaie inductiebeschermer op de kookplaat is ook dat hiermee het werkblad wordt vergroot. Er kunnen gerust even potten of pannen op worden gezet, mits de kookplaat natuurlijk niet aanstaat. Dat biedt veel ruimte en maakt een keuken een stuk comfortabeler.

Stem de afbeelding af op de stijl van de keuken

Dus of je nu kiest voor die strakke keuken of helemaal verzot bent op de cottage stijl met een dito inrichting, de inductiekookplaat past hier in alle gevallen bij. Kies vervolgens voor een beschermer met een passende print naar keuze. Met een grafisch patroon voor in de strakke moderne keuken, met een afbeelding van brandende houtblokken voor in de landelijke keuken of vol van kleuren voor in de Bohemian keuken. Je kunt de afbeelding op de inductiebeschermer helemaal passend maken bij de stijl van de keuken. 

Over de auteur: Dietrix

Dietrix is de eigenaresse en uitvindster van de originele Inductie Beschermer. Sinds 6 jaar runt zij dit bedrijf en weet inmiddels alles van inductie koken, kookplaten en producten voor je keuken! Doordat ze ook veel ervaring heeft ook in de ontwerp en design wereld – communicatie specialist en grafisch designer van origine – weet ze altijd op creatieve manier weer nieuwe producten te maken en in de markt te zetten. Haar doel: elke keuken stylen en iedere kookplaat beschermen!

Lees hier alle blogs van Dietrix