Inductiebeschermer en spatscherm zijn perfecte studentencadeaus 

16-02-2022 | Algemeen

Schoonmaken moet je leren. Dat geldt voor iedereen, en dus ook voor studenten. Wie voor het eerst op zichzelf woont, krijgt al snel in de gaten dat stof zich sneller ophoopt dan je denkt en dat er geen kaboutertje is die ’s nachts de afwas doet of het aanrecht voor je schoonmaakt. Je zult het zelf moeten doen.

Niet iedere student is een smeerpoets, maar het blijkt in de praktijk niet altijd mee te vallen om een studentenwoning op orde te houden. Zeker als er meerdere studerende jongeren in één huis wonen, wil er nog wel eens van de ander worden verwacht dat hij of zij het wel doet. Als dat niet gebeurt, dan is het hek van de dam en ziet een keuken er binnen de kortste keren uit als een zwijnenstal.

De koffie druipt langs de kastdeurtjes, er staat een afwas van enkele dagen en aan het fornuis kun je zien wat er de afgelopen weken zoal is gekookt. Niet best. Wie het schoonmaken niet van huis uit heeft meegekregen, moet het zelf uitvinden. Maar veelal moeten jongeren door hun ouders even op weg worden geholpen als het gaat om het schoonhouden van de studentenkeuken. Dan lukt het meestal wel. 

Een rooster met afwas- en schoonmakenbeurten helpt

Een afwasrooster kan helpen. Evenals een rooster met daarop de naam van degene die maandelijks de koelkast uitruimt en dan vooral etenswaren weggooit die over de datum zijn. Dan moeten er nog schoonmaakbeurten worden toebedeeld voor wie de kastjes sopt, de vloer stofzuigt en de tafel poetst. Een keuken is dé plek waar het al snel smerig wordt als dit soort klussen niet worden bijgehouden. 

Het fornuis is een verhaal apart. Die zou eigenlijk na iedere kookbeurt moeten worden schoongemaakt, maar ja… college voorbereiden en een favoriete Netflix-serie lonken. Die laatste meestal meer dan die eerste. Dat maakt dat het fornuis er de volgende dag nog net zo uitziet als net na het koken de vorige dag. Spaghettisaus en vastgekoekte gesmolten kaas zijn niet te missen. Het ziet er niet echt spic en span uit.

Inductiekookplaat is schoon en blijft schoon!

Het is dan ook geweldig als iemand de moeite neemt om een doekje over de inductiekookplaat te halen om het fornuis weer te laten glimmen. Maar eenmaal schoon is het in no time alweer een bende. Dat laatste kan worden voorkomen door de inductiekookplaat te bedekken met een inductiebeschermer. Die voorkomt onnodige vervuiling van de kookplaat en er wordt direct een seintje mee afgegeven: dit is schoon en blijft schoon! 

Spatscherm op wand achter inductiekookplaat

En pak dan direct de achterkant van het fornuis mee. Even kwetsbaar als het fornuis voor spatten en spetters. Een spatscherm is dan ook geen overbodige luxe. Dit is een stevige plaat van kunststof die zonder boren kan worden aangebracht met dubbelzijdig klevende pads. Dat kunnen studenten zelfs met elkaar wel organiseren en de huisbaas zal er alleen maar blij mee zijn. Die plaat is namelijk heel makkelijk schoon te maken. Dat kost studenten nauwelijks tijd en daar houden ze van. Zo blijven kookplaat en achterwand lekker schoon.

Wie een cadeau zoekt voor zijn jarige zoon of dochter die ‘op kamers’ woont, kan inspiratie putten uit de verschillende inductiebeschermers en spatschermen die prima een plaats kunnen krijgen in de studentenkeuken met een inductiekookplaat. De inductiebeschermer en het spatscherm kunnen opgesierd worden met een toffe foto, een mooie quote of uitgevoerd worden in een fraaie kleur of print. Er zijn maar liefst driehonderd verschillende prints mogelijk. Daarnaast kan er ook gekozen worden voor een inductiebeschermer met een eigen foto of een eigen tekst. Denk aan een spreuk, quote of zelfs een gedicht. Passend bij de studie misschien. Of bij een hobby. Het kan allemaal.

Het voordeel? Geen smerige inductiekookplaat of achterwand meer. Geen krassen en kringen op de inductiekookplaat waardoor de huisbaas gaat zeuren. Bovendien biedt het meer ruimte op een werkblad waardoor het allemaal wat netter en georganiseerder blijft. Eigenlijk is dit het perfecte cadeau voor een student! 

Over de auteur: Dietrix

Dietrix is de eigenaresse en uitvindster van de originele Inductie Beschermer. Sinds 6 jaar runt zij dit bedrijf en weet inmiddels alles van inductie koken, kookplaten en producten voor je keuken! Doordat ze ook veel ervaring heeft ook in de ontwerp en design wereld – communicatie specialist en grafisch designer van origine – weet ze altijd op creatieve manier weer nieuwe producten te maken en in de markt te zetten. Haar doel: elke keuken stylen en iedere kookplaat beschermen!

Lees hier alle blogs van Dietrix