Hoe schoon is jouw keuken?

28-02-2023 | Algemeen

Een keuken is een ruimte waar het flink smerig kan worden. Niet omdat je een smeerpoets bent, maar omdat het nu eenmaal snel gebeurt en vaak niet goed zichtbaar is. Onzichtbaar vuil aanpakken in de keuken? Daar hebben wij alle juiste middelen voor. Even in de actie!  

Fruitvliegjes overal. Zoemende vliegen rond een zwarte inductiekookplaat. Vette vegen op kastjes en vlekken op tegels. Meestal worden dit soort taferelen toegeschreven aan studentenhuizen. Maar vergis je niet, ook in jouw keuken kan het behoorlijk smerig worden. Onzichtbaar vuil huist overal en de keuken is dé plek waar de smerigheid zich ophoopt. Zonder dat je het doorhebt. 

Keuken reinigen doe je met de juiste schoonmaakmiddelen

Een doekje over het fornuis halen en een lap over een front van een kastje, is dan niet voldoende. Een keuken echt schoonmaken vraagt om een grondiger aanpak en de juiste schoonmaakmiddelen. 

De achterwand van een fornuis is ook zo’n plek waarvan je denkt dat het wel losloopt, omdat je er regelmatig een doekje overheen haalt, maar er zit nog heel wat vuil. Vooral plakkerig vet blijft lang zitten. Dat haal je er met een veeg van een doekje zomaar niet af. 

Dat geldt ook voor het werkblad. Iedereen zet er spullen neer en maakt het oppervlak niet altijd schoon. Een kring van een frisdrankfles, bakresten, broodkruimels. Noem het maar op. Er ligt van alles en niet altijd even zichtbaar. 

Poetsen met schoonmaakdoek en goede schoonmaakproducten

De remedie? Poetsen. Begin met een goede schoonmaakdoek. Niet een gewoon doekje, maar een microvezeldoek. Deze schoonmaakdoeken zijn uitermate geschikt om je inductiekookplaat en Inductie Beschermer een goede schoonmaakbeurt mee te geven. In het hoekje van je doekje vind je bovendien een handig schrubhoekje voor hardnekkig vuil. 

Voor het aanrechtblad zijn er speciale schoonmaakmiddelen van HG zoals de Kunststof Aanrechtblad Reiniger. Het voordeel: het maakt niet alleen goed schoon, maar beschermt ook meteen je aanrechtblad en geeft het weer een glans. Voor het reinigen van natuursteen bestaat er een aparte HG-reiniger. Oog voor het milieu terwijl je schoonmaakt? Gebruik dan de Ecologische Kookplaat Reiniger van HG. Dat geeft poetsen een extra goed gevoel. 

Nu je het werkblad en de inductiekookplaat schoon hebt, is het tijd om ook de rest onder handen te nemen. Daarvoor is HG Hygiënische Keukenreiniger Spray een aanrader. Niet alleen voor in de keuken, maar ook geschikt voor toilet en badkamer. Lekker allround dus! 
Liever een andere schoonmaak krachtpatser in de keuken? Dan zijn de Blue Wonder schoonmaakproducten een heel goed alternatief. Tip: let altijd goed op of jouw schoonmaakmiddel geschikt is voor hetgeen jij wilt gaan poetsen. Sommige materialen vragen om een speciale aanpak. 

Je kunt ook kiezen voor een complete schoonmaakset, inclusief een microvezeldoek. Dan weet je zeker dat je alles in huis hebt. Voor het schoonmaken van kunststof oppervlakten of voor het schoonmaken van natuursteen oppervlakten. Even de mouwen opstropen en alles is weer blinkend schoon. Misschien niet het leukste werk, maar het geeft wel voldoening. Oh, en vergeet niet na het poetsen goed je handen te wassen. Bijvoorbeeld met Blue Wonder antibacteriële handzeep. Wel zo hygiënisch!

Over de auteur: Dietrix

Dietrix is de eigenaresse en uitvindster van de originele Inductie Beschermer. Sinds 6 jaar runt zij dit bedrijf en weet inmiddels alles van inductie koken, kookplaten en producten voor je keuken! Doordat ze ook veel ervaring heeft ook in de ontwerp en design wereld – communicatie specialist en grafisch designer van origine – weet ze altijd op creatieve manier weer nieuwe producten te maken en in de markt te zetten. Haar doel: elke keuken stylen en iedere kookplaat beschermen!

Lees hier alle blogs van Dietrix