Hartje zomer? Kook lekker buiten!

5-09-2022 | Algemeen

Als de mussen van het dak vallen schiet het koken er al snel bij in. Zweten in de keuken boven de pannen is dan niet zoā€™n aanlokkelijk vooruitzicht. Steeds meer mensen kiezen er daarom voor een buitenkeuken te maken. Dan ben je niet elke keer op de barbecue aangewezen als het mooi weer is en kun je je culinaire hoogstandjes in de frisse lucht opdienen. 

Wat is een buitenkeuken?

Mannen noemen hun barbecue misschien ook trots een buitenkeuken. Maar dat dekt toch niet helemaal de lading. Een buitenkeuken is namelijk een volwaardige keuken, waarin je net als in je binnen keuken kunt koken, op gas of inductie. Vaak worden buitenkeukens gemaakt van mooie natuurlijke materialen die niet misstaan in je tuin. In tegenstelling tot de barbecue ben je in de buitenkeuken niet (vrijwel) alleen aangewezen op vleesgerechten, maar kun je lekker uitpakken met allerlei verschillende soorten gerechten. 

De buitenkeuken inrichten

Als je een echte buitenkeuken wilt is het handig als deze onder een overkapping gemaakt wordt. Op die manier loop je niet het risico dat je ingrediĆ«nten nat worden als er een zomers buitje overtrekt. Je wilt natuurlijk niet de hele tijd heen en weer lopen om allerlei benodigdheden uit huis te halen, dus een buitenkeuken moet voorzien zijn van de juiste accessoires en keukengereedschappen. Buiten koken is een stuk gezelliger en geeft gelijk dat vakantiegevoel. Een mooi ingerichte buitenkeuken draagt daar natuurlijk nog meer aan bij. 

Hygiƫne en de buitenkeuken

Dat je buiten kookt wil natuurlijk niet zeggen dat je alle keukenhygiĆ«ne regels kunt vergeten. Integendeel. Juist in de buitenlucht waar je etenswaren blootgesteld zijn aan de elementen, en waar ook insecten en andere dieren leven is hygiĆ«ne nog belangrijker. Laat daarom geen eten slingeren en hou je keuken net zo schoon als binnen. Een mooie muurbeschermer achter je kookplaat voorkomt niet alleen dat je buitenkeuken vies wordt, maar brengt ook direct sfeer. Kies bijvoorbeeld voor een mooie print uit de natuur, bloemen en planten of hout collectie. 

In stijl buiten koken

Buiten koken brengt niet alleen ontspanning en gezelligheid, maar het haalt ook een beetje ons oergevoel naar boven. Het is best stoer en zo mag het er ook best uit zien. Bovendien ga je in de zomer vrij luchtig gekleed en is een beschermend schort ook wel handig. Dan kies je natuurlijk wel voor een extra speciaal buitenschort, een goed leren exemplaar.

Over de auteur: Dietrix

Dietrix is de eigenaresse en uitvindster van de originele Inductie Beschermer. Sinds 6 jaar runt zij dit bedrijf en weet inmiddels alles van inductie koken, kookplaten en producten voor je keuken!Ā Doordat ze ook veelĀ ervaring heeft ook in de ontwerp en design wereld – communicatieĀ specialist en grafisch designer van origine – weet ze altijd op creatieve manier weer nieuwe producten te maken en in de markt te zetten. Haar doel: elke keuken stylen en iedere kookplaat beschermen!

Lees hier alle blogs van Dietrix