Haal het voorjaar in huis!

23-02-2022 | Algemeen

Het duurt nog meer dan een maand, maar veel mensen kunnen er bijna niet meer op wachten na zo’n lange, donkere winter; het voorjaar! Voordat de meteorologische kalender ook daadwerkelijk zo ver is kun je zelf alvast een fijne voorjaarssfeer in je huis creëren.

Begin met de grote voorjaarsschoonmaak

Als het voorjaar voor de deur staat willen we massaal de ramen en deuren opengooien om een frisse voorjaarswind door het huis te laten gaan (ook als het daar eigenlijk nog te fris voor is). Het is de tijd waarop de schoonmaakhandschoenen weer overuren kunnen maken want voor veel mensen start de grote voorjaarsschoonmaak. Dat is ook helemaal niet zo gek, want na al die maanden gezellig binnen zitten wordt je huis toch vaak wel wat muffig en rommelig. Hoog tijd om alles flink te poetsen, inclusief je keuken! Daar frist je huis toch zo heerlijk van op.

Haal bloemen of bloembollen in huis

Een van de eerste tekenen dat het voorjaar in aantocht is zijn natuurlijk de bloemetjes die zo langzamerhand weer boven de grond uit komen. Als je ergens voorjaarskriebels van krijgt is dat het natuurlijk wel. Maar met name wanneer je geen tuin hebt en in de stad woont, moet je zelf de bloemetjes, nou ja in dit geval, binnen zetten. Zet zo’n fijne grote bak of vaas vol bloembollen op je keukentafel of haal een mooie bos bloemen of groen in huis. Of kies voor een mooie inductiebeschermer met een frisse voorjaars print, bijvoorbeeld uit de bloemen en planten collectie, of de natuur collectie.

Fris, nieuw en kleurrijk

Een beetje restylen om je op een nieuw seizoen voor te bereiden kan helemaal geen kwaad. Loop eens door je huis en kijk waar je nog steeds gelukkig mee bent, en wat echt aan vervanging toe is of anders kan. Heb je al honderd jaar dezelfde paar theedoeken in je keuken hangen? Tijd voor nieuwe theedoeken! Ook de accessoires op je aanrechtblad zijn aan trends onderhevig en kunnen de sfeer in je keuken beïnvloeden. Bovendien staat er al snel teveel op je aanrecht. Even opnieuw inrichten met wat frisse items kan wonderen doen voor de uitstraling van je keuken.

Mooie wanddecoratie

Als je eenmaal iets aan de muur gehangen hebt betekent dit niet dat het er voor de rest van je leven moet blijven hangen. Variatie in je muurdecoratie is juist zo leuk en maakt een ruimte ineens weer veel interessanter. Wanddecoratie kan naast mooi, ook nog eens heel erg praktisch zijn. Bijvoorbeeld in de vorm van een handige muurbeschermer waarmee je sfeer brengt in je keuken door een passende afbeelding, maar waarmee je tegelijkertijd je muur beschermt tegen spatten en viezigheid tijdens het koken.