De keuken in voor herfstgerechten

25-10-2022 | Algemeen

Ruik de kaneel, kies je favoriete appeltjes en maak heerlijk paddenstoelgerechten. In de herfst krijgen we weer zin in het koken van warme maaltijden. Eet smakelijk!Ā 

Als de herfst zijn intrede doet, krijg je weer zin om van buiten naar binnen te gaan. De buitenkeuken kan opgeruimd, en binnen verlangen we naar de geur van kaneel en appel, pompoen, stoofvlees en paddenstoelen. Na alle sperziebonen, salades, smoothies en zomersoepjes is het tijd voor al die heerlijke najaarsgerechten. 

Denk eens aan risotto met paddenstoelen

Speciaal voor de vegetariĆ«rs onder ons: denk daarbij aan bijvoorbeeld risotto met paddenstoelen. Met een beetje truffelolie erbij heb je dan een fantastische herfstmaaltijd. Daarnaast is dit echt de tijd voor soepjes. Broccolisoep met zalm bijvoorbeeld, maar ook een erwtensoepje doet het in dit jaargetijde goed, met of zonder worst. 

Vergeet de mosterd niet!

De pompoen is typisch iets voor de herfst en daar kun je eindeloos veel maaltijden mee maken. Natuurlijk is er de pompoensoep, maar geroosterde pompoen uit de oven mag er ook zijn. Wel eens gedacht aan pompoenhutspot? Voeg daarvoor gekookte aardappelen bij de gestoomde pompoen en kruiden naar wens. Samen met een worstje of bijvoorbeeld herfstige paddenstoelen heb je een heerlijke maaltijd te pakken. Vergeet hierbij een lik mosterd niet! 

Zet het appeltaartje maar in de oven

Het brengt ons ook meteen bij de inrichting van de keuken. Juist omdat we er in dit jaargetijde weer zoveel tijd in doorbrengen, maken we het extra gezellig. Kies bijvoorbeeld voor een nieuwe inductiebeschermer met een herfst-winterafbeelding erop. Die oranje pompoen kan er prima op worden afgebeeld, maar ook andere afbeeldingen zijn geschikt. Een leuke uitspraak, een foto of wat je maar wenst. Je kunt het allemaal zelf organiseren. Op deze manier krijgt de keuken een persoonlijke touch. En met een appeltaartje in de oven ben je weer helemaal thuis. Laat de herfst maar waaien!  

Over de auteur: Dietrix

Dietrix is de eigenaresse en uitvindster van de originele Inductie Beschermer. Sinds 6 jaar runt zij dit bedrijf en weet inmiddels alles van inductie koken, kookplaten en producten voor je keuken!Ā Doordat ze ook veelĀ ervaring heeft ook in de ontwerp en design wereld – communicatieĀ specialist en grafisch designer van origine – weet ze altijd op creatieve manier weer nieuwe producten te maken en in de markt te zetten. Haar doel: elke keuken stylen en iedere kookplaat beschermen!

Lees hier alle blogs van Dietrix