Breng kerstsfeer in de keuken met je Inductie Beschermer

30-11-2022 | Algemeen

Het is altijd het hart van je huis, maar tijdens de feestdagen draait het natuurlijk helemaal om de keuken. Daar gebeurt het! Daar worden de lekkerste feestmaaltijden gemaakt, daar ruikt het ’t lekkerst, en is het eigenlijk ook het gezelligste. Vooral wanneer je een echte woonkeuken hebt is er niets fijner om samen te koken, kletsen, eten en drinken in de keuken. Maar hoe zorg je er nou voor dat jouw keuken die warme knusse kerstsfeer uitstraalt?

It’s beginning to look a lot like Christmas

Wat direct zorgt voor zo’n heerlijke klassieke kerstsfeer is natuurlijk muziek! De een wordt er helemaal gek van rond de kerstdagen, de ander kan er geen genoeg van krijgen. Maar je kunt gewoonweg niet ontkennen dat het gelijk sfeer brengt. Uiteraard kun je een playlist maken van je favoriete kerstliedjes. Mag voor jou Mariah Carey niet ontbreken (of juist liever wel) of ga je liever voor de klassiekers? Of natuurlijk een fijne combinatie van gouwe ouwe en nieuwkomers. Kerstmuziek in de keuken maakt het urenlang in de keuken staan om het kerstdiner te maken ook een stuk gezelliger. Lekker meezingen en dansen tot het eten klaar is.

Kerstige keukenaccessoires 

Om kerstsfeer in je keuken te brengen is het eigenlijk zaak om bij al je accessoires te denken; kan ik dit ook kerstig maken? Berg je normale, saaie handdoeken en theedoeken op, en hang er textiel voor in de plaats met een kerstthema. Hang mooie kerst ovenhandschoenen op, of je ze nou gaat gebruiken of niet, het staat gewoon heel erg gezellig. De feestdagen zijn de ideale aanleiding om voor een Inductie Beschermer met een kerstthema te kiezen, met gouden kerstballen, hulst dennentakken of feestelijke champagne bubbels!

Kerstdecoratie

Zoals je de woonkamer decoreert met kerststukjes en versiering kun je natuurlijk ook in de keuken lekker los gaan met decoraties. Warm gekleurde lichtjes, kaarsjes, kerstballen, cadeautjes, kerststerren, kleine kerstmannetjes, het kan allemaal. Probeer er alleen niet in door te slaan, want dan ga je al gauw van gezellig en sfeervol naar kitsch en rommelig. Het creëren van een kerstsfeer zit ‘m in de kleine dingetjes. Leg bijvoorbeeld ons winterse Kletsplaatje neer om jezelf eraan te herinneren de kerstkaartjes op de post te doen of dat ene ingrediënt voor het kerstdiner nog te halen.

Kerstkoekjes en andere versnaperingen

De keuken is de plek waar al het lekkers voor de feestdagen gemaakt wordt, en dat mag best gezien worden! Maak je mooi versierde kerstkoekjes of een gingerbread huisje? Geef ze dan een mooi plekje in je keuken. Want niet alleen ruiken ze natuurlijk heerlijk naar kerst, ze zijn ook erg decoratief en sfeervol. Zet een mooie etagère neer waar je al je mooi versierde kerstsnacks in uitstalt. En dan proberen niet alles meteen op te eten. En ben je nog op zoek naar het perfecte kerstcadeau om mooi in te pakken en sfeervol onder de kerstboom te leggen? Maak dan iemand blij met een van onze goedgevulde Cadeausets

Over de auteur: Dietrix

Dietrix is de eigenaresse en uitvindster van de originele Inductie Beschermer. Sinds 6 jaar runt zij dit bedrijf en weet inmiddels alles van inductie koken, kookplaten en producten voor je keuken! Doordat ze ook veel ervaring heeft ook in de ontwerp en design wereld – communicatie specialist en grafisch designer van origine – weet ze altijd op creatieve manier weer nieuwe producten te maken en in de markt te zetten. Haar doel: elke keuken stylen en iedere kookplaat beschermen!

Lees hier alle blogs van Dietrix